Σελίδες

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ.

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών ολοκληρώθηκαν σήμερα οι ιατρικές εξετάσεις των ανασφάλιστων μαθητών στον Δήμο Αγίων Αναργύρων.
Ο αριθμός των εξετασθέντων ξεπέρασε τα 700 άτομα αναδεικνύοντας τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις εφαρμογές των μνημονιακών πολιτικών στους δημότες μας.
Οι κοινωνικές παροχές που η πολιτεία αρνείται να παρέχει στους πολίτες ενώ είναι υποχρέωση της ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων (Ιατρών του κόσμου, Εργοερευνητικής), της ένωσης γονέων και κηδεμόνων και του Δήμου. Και για αυτό τον λόγο τους αξίζουν συγχαρητήρια.
Μάχη όλων μας θα πρέπει να είναι η ανατροπή αυτών των μνημονιακών πολιτικών και κυρίως αυτών που αφορούν τον τομέα των κοινωνικών παροχών που δικαιούται ο πολίτης και η πολιτεία τις αρνείται δημιουργώντας την μείωση της προσβασιμότητας στις υπηρεσίες υγείας. Η πολιτικές αυτές οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση, πείνα, περιθωριοποίηση την μείωση της ποιότητας ζωής και τον αποκλεισμό από συγκεκριμένους τομείς που υποχρεούται η πολιτεία να παρέχει στους πολίτες οδηγώντας μεγάλα τμήματα του πληθυσμού σε κοινωνικό αποκλεισμό.
Η προσπάθεια όλων μας θα πρέπει να επικεντρωθεί στην προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και στην ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών ώστε να επανέλθει η ελπίδα και η αξιοπρέπεια στους πολίτες.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΑΡΗΣ