Σελίδες

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Βουλή: Την ερχόμενη Παρασκευή η ψήφιση του ν/σ για την κινητικότητα

Την ερχόμενη Παρασκευή πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή με  τη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο για την κινητικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες  την απόφαση αυτή έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί σήμερα, θα συζητηθεί στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής είτε Δευτέρα και Τρίτη είτε Τρίτη και Τετάρτη και στη συνέχεια θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Πέμπτη για να ψηφισθεί (σε δύο συνεδριάσεις) την Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται ότι για να φτάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή πέρασε από σαράντα κύματα. Συγκεκριμένα, η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Ιούλιο,
Στο τελικο κείμενο του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , πρόκειται να περιλαμβανεται  και η συνεντευξη
Η δυνατότητα συνέντευξης μεταξύ των τριών επικρατέστερων υπαλλήλων που διεκδικούν την ίδια θέση, πριν ο φορέας υποδοχής καταλήξει στην τελική επιλογή 
Η αξιολόγηση των υποψήφιων προς μετάταξη υπαλλήλων θα γίνεται από τριμελές όργανο του φορέα που έχει ζητήσει να δεχτεί υπαλλήλους για την κάλυψη των κενών του, το οποίο θα στελεχώνεται από τον γενικό διευθυντή και τον διευθυντή της υπηρεσίας στην οποία ανήκει η προς κάλυψη θέση, καθώς και τον διευθυντή προσωπικού του φορέα.
Η αξιολόγηση των υποψηφίων γίνεται  με βάση τέσσερα κριτήρια:
α) τη συνάφεια των τυπικών και ουσιαστικών τους προσόντων με τη θέση που διεκδικούν
β) τις εκθέσεις αξιολόγησής τους
γ) την εμπειρία τους σε συναφές αντικείμενο
δ) κάθε στοιχείο του προσωπικού τους μητρώου που τεκμηριώνει την καταλληλότητά τους
Στο κείμενο του νομοσχεδίου που πρόκειται να κατατεθεί προβλέπεται και ένα πέμπτο στάδιο, η δυνατότητα συνέντευξης μεταξύ των τριών επικρατέστερων. Υπενθυμίζεται ότι με βάση το αρχικό κείμενο «το πρακτικό επιλογής είναι ειδικά αιτιολογημένο, περιλαμβάνει συγκριτική αξιολόγηση των υποψηφίων και εισήγηση για τον υποψήφιο που πληροί τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την προκηρυσσόμενη θέση, καθώς και καθορισμό τουλάχιστον τριών (3) επιλαχόντων, εφόσον υπάρχουν».
aftodioikisi.gr,