Σελίδες

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΕΣΤΟ

Μέθοδος Εκτέλεσης---Συστατικά----



ΥΛΙΚΑ
-          1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
-          ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
-          1 πρέζα αλάτι
-          1-2 σκελίδες σκόρδο
 
2ο στάδιο

-          50 γρ. κουκουνάρι
-          60 γρ. παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ                     

  1. Κόβουμε μόνο τα φύλλα από τη γλάστρα με το χέρι ή το ψαλίδι.
  2. τα πλένουμε σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό ή σε λεκάνη με μπόλικο κρύο νερό. Δεν τα ταλαιπωρούμε πολύ γιατί θα μαυρίσουν.
  3. Τα απλώνουμε σε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσουν.
  4. Βάζουμε στο multi  τον βασιλικό και το αλάτι και ξεκινάμε να χτυπάμε προσθέτοντας σταδιακά το λάδι.
  5. Προσθέτουμε και το σκόρδο και είμαστε έτοιμοι. Τώρα βάζουμε το πέστο σε βαζάκια και τα κλείνουμε καλά. Φροντίζουμε το λάδι να καλύπτει πάντα το μίγμα για να μη μουχλιάσει. Σε αυτό το στάδιο η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για ένα ολόκληρο χρόνο.
  6. 2ο στάδιο. Όταν θελήσουμε να ολοκληρώσουμε  τη συνταγή, καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο χωρίς λάδι. Χτυπάμε το πέστο στο multi  με το κουκουνάρι και το τυρί.  Υπόψιν ότι τώρα η σάλτσα αντέχει μόνο 3-4 ημέρες στο ψυγείο.















                                Πέστο αλά Τζενοβέζε                                           

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΕΣΤΟ  -2-
Συστατικά
  • 50 γρ. βασιλικό φρέσκο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 20 γρ. κάσιους
  • 6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγο λεμόνι χυμό προαιρετικά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
Μέθοδος Εκτέλεσης-2-
  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  • Ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι και το συμπληρώνουμε.
Tip
Προσθέτουμε το πέστο στα ζεστά μας ζυμαρικά και απλά ανακατεύουμε χωρίς να τα ζεστάνουμε παραπάνω!