Σελίδες

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Επιτροπή Δημόσιων Οργανισμών της Βουλής: Εγκρίθηκε ο διορισμός της νέας διοίκησης των ΕΛΤΑ

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δημοσίων Οργανισμών της Βουλής η νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ. Τον διορισμό της προτεινόμενης για τη θέση της προέδρου των ΕΛΤΑ Φ. Σταυράκη υπερψήφισαν 11 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ.), καταψήφισαν 5 βουλευτές (Ν.Δ. και Χρυσή Αυγή), ενώ 4 βουλευτές ψήφισαν παρών (ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).
Τον διορισμό του προτεινόμενου διευθύνοντως συμβούλου των ΕΛΤΑ Γ. Ζαρολιάγκη υπερψήφισαν 11 βουλευτές, καταψήφισαν 4 βουλευτές και 5 βουλευτές ψήφισαν παρών, με τον Ν. Κακλαμάνη από τη Ν.Δ. να διαφοροποιείται από τη στάση του κόμματός του ψηφίζοντας παρών στον διορισμό του Γ. Ζαρολιάγκη.
Ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης υπενθύμισε ότι συγκεκριμένες πολιτικές απαξίωσαν τα ΕΛΤΑ, όπως η απόφαση να αποστερηθούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και να μην τα αφήσουν να εκσυγχρονίσουν τις υπηρεσίες τους και να έχουν πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες.
Ο Χρ. Σπίρτζης επέκρινε για ακόμα μια φορά την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την απόφασή της να ακυρώσει την προσφορά των ΕΛΤΑ για διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ κατακυρώνοντάς τον στον δεύτερο, ιδιώτη, μειοδότη.