Σελίδες

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Στ. Κούλογλου: Είχαν Στήσει Την Προσφυγική Κρίση Στην Ελλάδα Εδώ Και Καιρό Με Ή Χωρίς Τον Ερντογάν


«Αυτή η κρίση, η οποία έχει προκύψει, είναι μία κρίση που την είχαν στήσει, την είχαν προετοιμάσει εδώ και καιρό, με ή χωρίς τον Ερντογάν», δήλωσε για το προσφυγικό στο Πρακτορείο FM ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.
Μάλιστα, ανέφερε ότι ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης του είχε πει ότι «ο Μάρτιος θα είναι ο πιο κρίσιμος, ο πιο δύσκολος μήνας στην ιστορία της Ελλάδας, από τη μεταπολίτευση και μετά ή ακόμη από τις τελευταίες δεκαετίες και μετά».
Ο κ. Κούλογλου είπε ότι το σχέδιο είναι να κλείσουν τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και να εγκλωβιστούν στη χώρα μας οι πρόσφυγες που φτάνουν από την Τουρκία.
«Η Κομισιόν θα ήθελε να υπάρξει μια διευθέτηση της κατάστασης, όπως και η Μέρκελ θα ήθελε, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να επιβάλλουν την άποψή τους και την πολιτική τους στις υπόλοιπες χώρες», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτό το παιχνίδι, βέβαια, δυστυχώς, το ξεκίνησε η Γερμανία, με την οικονομική κρίση, όταν έβαλε προτεραιότητα τα δικά της κέρδη από την κρίση, αδιαφορώντας αν άλλες χώρες του νότου και ιδιαίτερα η Ελλάδα υπέφεραν απ’ αυτό. Αυτό ήταν παραβίαση των κανόνων της αλληλεγγύης και δυστυχώς αυτή η εγωιστική συμπεριφορά αυτή τη στιγμή έχει αναγορευθεί σε γενικό κανόνα συμπεριφοράς όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
http://analitis.gr/