Περιγραφή
Εντυπωσιακό, με τραγανή πετσούλα και νοστιμότατο. Και το κουκούτσι αμύγδαλο.Τι χρειαζόμαστε:
- 1 γουρουνόπουλο γάλακτος 6-7 κιλών
- 1 κουτί χυμό ανανά
- Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη - θυμάρι
- σκόρδο (προαιρετικά)
- Μουστάρδα
- χυμό λεμονιού (όσο θέλετε)
- φύλλα λεμονιάς (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:

1) Πλένουμε το γουρουνόπουλο. Το σκουπίζουμε καλά.Με ένα μαχαιράκι κάνετε τρυπούλες σε διάφορα μέρη του σώματος και βάζουμε κομματάκια σκόρδου.

2) Αλείφουμε με λεμόνι, αλάτι ,πιπέρι, θυμάρι ρίγανη και μουστάρδα όλο το γουρουνόπουλο, και οπωσδήποτε μέσα στην κοιλιά του.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην λυπηθείτε τις ώρες ψησίματος. Όσο πιο πολύ ψήνετε, τόσο πιο νόστιμο γίνετε. Το κεφάλι εάν θέλετε το βάζετε (εγώ προσωπικά δεν το βάζω). Εάν θέλετε, μπορείτε να γεμίσετε με φύλλα λεμονιάς τον πάτο του ταψιού, και να ψηθεί εκεί πάνω το κρέας. Μοσχοβολάει. Καλή όρεξη. Καλές γιορτές.
Ευχαριστούμε την μικρή πίπη για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.