Σελίδες

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΣYNEXIZONTAI ΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Ξεκινάει ο θεσμός του ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Ο δήμος συμμετέχει στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος του Ενιαίου Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας ΕΔΔΥΠΠΥ.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης δήλωσε:
«Ο νέος θεσμός των ΚΕΠ Υγείας στοχεύει στην Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων και συνδέει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με την Αυτοδιοίκηση. Είναι μια σημαντική καινοτομία που θα παρέχει στους υγιείς πολίτες τη δυνατότητα να υποβάλλονται πριν νοσήσουν σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας και να αποκτούν την πρόσβαση που δικαιούνται στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.
Πολίτες που στατιστικά ανήκουν στις ομάδες «υψηλού κινδύνου» για συγκεκριμένα νοσήματα θα ελέγχονται προληπτικά και θα ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας τους.
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού ανήκει στους 14 Δήμους όπου το πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά στις 4 -2-2014. Σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες δομές του Δήμου για την πρόληψη και την προαγωγή Υγείας, το ΚΕΠ Υγείας θα αναβαθμίσει την φροντίδα υγείας και τελικά ην ποιότητα της ζωής των συμπολιτών μας.
Ευχαριστώ το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας για τη συνεργασία και την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, που τελικό στόχο έχει μια καθολική πολιτική πρόληψης υγείας, ισότιμη για όλους τους κατοίκους της χώρας».