Σελίδες

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟΤους μαθητές της Ε΄ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Αγίων Αναργύρων υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης το πρωί της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου στο γραφείο του.

Οι σαράντα μαθητές, στο πλαίσιο του προγράμματος του σχολείου τους «Γνωρίζω την πόλη μου», ξεκίνησαν από το σχολείο τους κι αφού περπάτησαν στην πόλη κατέληξαν στο δημαρχείο.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους μαθητές για την ιστορία, τη δομή, τα χαρακτηριστικά, τα όργανα διοίκησης και τη λειτουργία του δήμου, τους παρουσίασε τις δράσεις των δημοτικών υπηρεσιών και τους εξήγησε τον τρόπο και τη διαδικασία με την οποία οργανώνεται συνολικά το πρόγραμμα δράσης.
Οι μικροί μαθητές που έδειξαν πολύ ενημερωμένοι για τα θέματα της πόλης μας, έθεσαν μια σειρά ερωτήσεων και αποριών στον δήμαρχο και εξέφρασαν προβληματισμούς για τα θέματα ανάπλασης και δημιουργίας πρασίνου, καθώς και αθλητικών υποδομών.
Τα παιδιά του ζήτησαν να επισπεύσει τη διαδικασία για την επέκταση του ποδηλατοδρόμου, και να μεριμνήσει για τα αδέσποτα ζώα της πόλης τους.
Τα παιδιά ενημέρωσαν το δήμαρχο για θέματα του σχολείου τους και του ζήτησαν τη στήριξή του σε ό, τι αφορά την ομαλή λειτουργία και συντήρησή του κτιρίου του.
Τον ρώτησαν ακόμη αν στα σχέδιά του περιλαμβάνεται η μετατροπή του στρατοπέδου σε χώρο αναψυχής και η αξιοποίηση των παροπλισμένων σιδηροδρομικών σταθμών.
Ο δήμαρχος παρουσίασε στα παιδιά βιβλία δημοτολογίου για να αποκτήσουν μια βασική γνώση που θα τα κάνει αυριανούς ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες.
Στο τέλος της συνάντησης οι μικροί μαθητές πρόσφεραν στο δήμαρχο έναν πίνακα που έφτιαξαν οι ίδιοι , ο οποίος απεικονίζει το σύμβολο της πόλης, την ελιά του Πεισίστρατου, τον ευχαρίστησαν για το χρόνο του κι έβγαλαν μαζί του αναμνηστικές φωτογραφίες.

ν