Σελίδες

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Κατώτερη των περιστάσεων η απόφαση του Eurogroup

Με το 1,3% του ελληνικού ΑΕΠ να έχει εξανεμιστεί λόγω κορονοϊού, τα ενισχυμένα μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μοιάζουν να ικανοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ, που προτείνει «άμεσα μέτρα ουσιαστικής στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την Τρίτη (17/03) τηλεδιάσκεψη με συνεργάτες και τομεάρχες όπου εξετάστηκε διεξοδικά η απόφαση του Eurogroup η οποία «είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων για τις προκλήσεις και τους κινδύνους με τους οποίους είναι αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία από την πανδημία».
Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε ότι «είναι ακόμη πιο επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να λάβει υπόψη της και να υλοποιήσει τις προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κ. Μητσοτάκη για το μαξιλάρι ρευστότητας και να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα ουσιαστικης στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».
Το Eurogroup αποφάσισε συνολικά μέτρα ύψους 37 δισ. ευρώ, χωρίς να αναστέλλεται το Σύμφωνο Σταθερότητας. Ωστόσο, αξιοποιείται η ρήτρα ευελιξίας που περιλαμβάνει για έκτακτες περιπτώσεις.
Έτσι, ποσό 8 δισ. ευρώ θα διατεθεί για τη στήριξη περίπου 100.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία ή τα αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα. 

«Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης» 

Ανεπαρκή σε σχέση με τις εξελίξεις στην οικονομία και στα εργασιακά χαρακτήρισε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open tv είπε ότι δεν υπάρχει από την πλευρά του κράτους η αναγκαία υποστήριξη και υπενθύμισε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στήριξη της οικονομίας με ένα πακέτο 5 δισ. ευρώ