Σελίδες

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΠΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ Ήταν μια εποχή, όχι πολύ μακρινή, που τα παιδιά έπαιζαν στις αλάνες, στους χωματένιους δρόμους της γειτονιάς, με τα δικά τους παιχνίδια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12 & 14 ΜΑΪΟΥ 2017

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΠΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Ήταν μια εποχή, όχι πολύ μακρινή, που τα παιδιά έπαιζαν στις αλάνες, στους χωματένιους δρόμους της γειτονιάς, με τα δικά τους παιχνίδια. Παιχνίδια που είχαν τις ρίζες τους σε περασμένους αιώνες και έρχονταν στις παιδικές ομάδες, από γενιά σε γενιά. Απ’ το στόμα του παππού και της γιαγιάς, στα εγγόνια. Έτσι λοιπόν, τα μέλη του ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων Καματερού, την Παρασκευή 12 Μαΐου, δημιούργησαν γέφυρα επικοινωνίας με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, αναβιώνοντας τα ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια. Ο χώρος που φιλοξένησε τη δράση ήταν το Μητροπολιτικό Περιβαλλοντικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Οι μεγάλοι άνθρωποι έδειξαν τα παιχνίδια των δικών τους παιδικών χρόνων, όπως: κυνηγητό, κρυφτό, σχοινάκι, μήλα, περνά περνά η μέλισσα, αυγουλοδρομίες, τσουβαλοδρομίες, 1,2,3, κόκκινο φως…. Παιχνίδια που όχι μόνο διασκέδασαν, αλλά προώθησαν την ευγενή άμιλλα, την ευστροφία, την εφευρετικότητα, τη συνεργασία. Το γέλιο των παιδιών και των μεγαλύτερων ανθρώπων, γέμισαν το χώρο, το πάρκο χρωματίστηκε από τις φωνές και τον ενθουσιασμό τους. Η δράση ήταν μαγική! Για άλλη μια φορά αναδείχτηκε ο σπουδαίος ρόλος των μελών του ΚΑΠΗ, ως ζωντανοί διαβιβαστές της λαϊκής παράδοσης στις νεότερες γενιές.
 Την Κυριακή 14 Μαϊου 2017 στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού και στην αίθουσα «Μαρία Έλενα», τα μέλη των ομάδων χορού, χορωδίας & ελεύθερης έκφρασης, παρουσίασαν μια εξαιρετική μουσικοχορευτική παράσταση. Ο χορός, το τραγούδι και το θέατρο έδωσαν την ευκαιρία στα μέλη να αναδείξουν ικανότητες και να τις αξιοποιήσουν, να δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα, όπου μικρότεροι και μεγαλύτεροι σε ηλικία συγκινήθηκαν και έζησαν μοναδικές στιγμές.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού κος Νίκος Σαράντης,