Σελίδες

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρόντα στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας


Τα φώτα του παγκόσμιου ενδιαφέροντος συγκέντρωσε η χώρα μας και συγκεκριμένα η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμβάρι Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη, μετά το σχίσμα, Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας, 1.229 χρόνια μετά την 7η Οικουμενική Σύνοδο.

Η Πρόεδρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, κυρία Ευφροσύνη Σταυράκη, αποδέχτηκε πρόσκληση του Γενικού Διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Δρα Κωνσταντίνου Ζορμπά και παρευρέθηκε στην Τελετή Ανακηρύξεως των Προκαθημένων των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών ως Εταίρων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.



Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Πρόεδρος ΔΣ των Ελληνικών Ταχυδρομείων προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ειδικά φιλοτεχνημένη συλλεκτική έκδοση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων που κυκλοφόρησαν τα ΕΛΤΑ πριν λίγες μέρες και είναι αφιερωμένη στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,  αποδέχτηκε με συγκίνηση τα συμβολικά δώρα και εξήρε το έργο των Ελληνικών Ταχυδρομείων για τις εκδόσεις αυτές. 
Ειδικές συλλεκτικές εκδόσεις της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας» προσέφερε επίσης η Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΤΑ κυρία Ευφροσύνη Σταυράκη σε όλους τους Προκαθημένους των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στο Φρούριο Φιρκά, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016.
               
Δειτε λεπτομέρειες εδώ: http://bit.ly/2920YoU