Σελίδες

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Σκοπιανό: Έκκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για αυτοσυγκράτηση

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα για το Σκοπιανό

Σε αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα ώστε να αντιμετωπιστεί «το κρίσιμο και λεπτό» της ονομασίας των Σκοπίων, καλεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Διαβάστε την δήλωση του κ. Βαρθολομαίου:
«Η Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προέβη στην ακόλουθη Δήλωση:
Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, ως η Μητέρα Εκκλησία όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Βαλκανικής, εξ αφορμής των συζητήσεων για το θέμα του ονόματος της FYROM, κάνει έκκληση προς όλους τους ενδιαφερομένους για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπιστεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση».
Από τη μέρια του ο κ. Κοτζιάς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαιρετίζει τη δήλωση του Πατριάρχη:
«Χαιρετίζω τη σημερινή δήλωση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ανταποκρινόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, απηύθυνε έκκληση για νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να αντιμετωπισθεί το κρίσιμο και λεπτό αυτό θέμα ειρηνικά και με σύνεση. Είχα σήμερα το βράδυ μακρά συνομιλία με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Μ. Νίμιτς που επέστρεψε από τα Σκόπια. Του υπογράμμισα με σαφήνεια και αυστηρότητα ότι δεν είναι αρμόδιος να ομιλεί για το ποία είναι η πολιτική των Αθηνών, αλλά ούτε και για να την περιγράφει και μάλιστα με τρόπο λανθασμένο. Με βάση την ενημέρωση που είχα για τις συζητήσεις που είχε o κ. Νίμιτς στα Σκόπια, διατύπωσα με την μέγιστη σαφήνεια ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνον σε συνέχεια των συμφωνηθέντων στο Νταβός. Άλλωστε, κάθε καλοπροαίρετη διαπραγμάτευση γίνεται βάσει των συγκλίσεων που έχουν ήδη επιτευχθεί».


Read more: