Σελίδες

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ


Μαθητές από όλη την Ελλάδα από την Αθήνα έως τη Ρόδο, από τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα έως την Ύδρα και την Αστυπάλαια συμμετείχαν στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και ανακύκλωσαν πάνω από 2.000.000 συσκευασίες.
Για μια ακόμη φορά μαθητές από σχολεία όλης της χώρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και ανακύκλωσαν εκατομμύρια πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες στα ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ από 1/10 έως 20/12/2017. Η ενεργή συμμετοχή των νέων αυτών ανθρώπων στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ αποτελεί το πιο αισιόδοξο μήνυμα για την περιβαλλοντική εκπαίδευση της νέας γενιάς.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν στα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα που βρίσκονται στα ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και να συγκεντρώνουν τα κουπόνια συμμετοχής του Διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την «Αποστολή».
Τα τρία σχολικά τμήματα που επέστρεψαν τις περισσότερες συσκευασίες κερδίζουν τα πιο συναρπαστικά δώρα που θα μπορούσαν να φανταστούν!
Το Α3 από το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων ανακύκλωσε 487.181 συσκευασίες και κερδίζει ταξίδι 4 ημερών στο Ροβανιέμι της Λαπωνίας με επίσκεψη στο χωριό του Άι Βασίλη και ένα Tablet
To A3 από το Μαρούλειο Λύκειο Κατσικάς Ιωαννίνων ανακύκλωσε 184.111 συσκευασίες και κερδίζει ταξίδι
4 ημερών στη Ρόδο και ένα Smartwatch.
To ΣΤ2 από το 13o Δημοτικό Σχολείο Ρόδου ανακύκλωσε 151.537 συσκευασίες και κερδίζει ένα ποδήλατο και μία Action Camera (όλα τα δώρα αφορούν σε όλους τους μαθητές των σχολικών τμημάτων).
Λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής, η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ αποφάσισε να επιβραβεύσει, πλέον όλων των μαθητ­ών των 3 πρώτων σχολ­ικών τμημάτων που κέρδισαν τα 3 μεγάλα Έπαθλα και όλους τους μαθητ­ές των επόμενων 3 σχολικών τμημάτων.
Τα παιδιά ανακύκλωσαν και μας απέδειξαν ότι η Ανακύκλωση είναι παιχνίδι και χαρά και το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας.
…γιατί τα παιδιά και το περιβάλλον είναι το μέλλον του κόσμου
Ακολουθεί πίνακας με την κατάταξη των πρώτων 150 σχολικών τμημάτων με τις συσκευασίες που ανακύκλωσαν κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού.