Σελίδες

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Δημήτρης Βερβεσός Μπράβο Δημήτρη συνέχισε στο δρόμο που εσύ καλά γνωρίζεις.

Σπουδαία η νίκη του Δημήτρη Βερβεσού στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Μπράβο Δημήτρη συνέχισε στο δρόμο που εσύ καλά γνωρίζεις.
Ομως η νίκη του Βερβεσού στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών είναι μια ευκαιρία να μας βάλει όλους να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και τη στάση μας και ειδικότερα:
Ετσι όπως διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα μετά την πρώτη Κυριακή είχαμε έναν υποψήφιο της Δεξιάς και απέναντι έναν υποψήφιο των προοδευτικών δυνάμεων, εναν υποψήφιο ο οποίος εχει κινηθεί στην πολιτική του ζωή στο σοσιαλιστικό χώρο

Η πρώτη δήλωση Δ. Βερβεσού: Ξεκινάει μια νέα σελίδα

«Σήμερα νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας. Αποφάσισαν με την ψήφο τους να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι, μακριά από κομματικές επιταγές και διαχωριστικές γραμμές. Η σημερινή νίκη δεν είναι μόνο δική μου, είναι νίκη όλων των δικηγόρων της Αθήνας.

Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Ευχαριστώ όλους όσους με υποστήριξαν σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο. Ιδίως ευχαριστώ όλους εκείνους που στάθηκαν κοντά μου σε όλη την μακρά συνδικαλιστική μου διαδρομή. Συγχαίρω τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για τον έντιμο και πολιτισμένο αγώνα που έδωσε.
Όπως είπα πολλές φορές η δύναμη του ΔΣΑ είναι η ιστορία του, οι παραδόσεις του και η ενότητά του. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια εντολή ευθύνης την οποία αναλαμβάνω και αποδέχομαι.
Σήμερα ξεκινάει μια νέα σελίδα.

Τα προβλήματα μας είναι πολλά και δύσκολα και το επόμενο διάστημα κρίσιμο. Προσδοκώ στη συνεργασία όλων. Ξεκινάμε δουλειά για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για το σύνολο των δικηγόρων της Ελλάδας».

Το βιογραφικό του νέου προέδρου του ΔΣΑ

Από το 1990, που εγγράφηκε στα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έως σήμερα, εργάζεται ως Δικηγόρος και είναι παρ’ Αρείω Πάγω από το 1998. Το 1993 εξελέγη σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ιδιότητα που διατηρεί συνεχώς μέχρι σήμερα. Το 2002 εξελέγη Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου, θέση στην οποία επανεξελέγη το 2005. Το 2008 εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣΑ.

Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα (Αναπληρωτή) Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Νομικών/ ΕΤΑΑ, την οποία κατείχε μέχρι 31.12.2016, όπου εξελέγη από τους Κοινωνικούς Εταίρους αντιπρόσωπος των 2 εκατομμυρίων ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ στο ΔΣ του οργανισμού ως 1ο αναπληρωματικό μέλος.

Από άποψη εξειδίκευσης είναι εργατολόγος, μέλος της ΕΔΕΚΑ (Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) και της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων.
Από το 2011 κατ’ εκλογήν των Κοινωνικών Εταίρων είναι ένας από τους δώδεκα Διαιτητές του Σώματος Διαιτητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), με θητεία μέχρι και το 2020.

Δραστηριοποιείται στο Εργατικό Δίκαιο, έχει δημοσιεύσει σε διάφορα κλαδικά νομικά περιοδικά πλειάδα αποφάσεων επί δικών, στις οποίες συμμετείχε ως Δικηγόρος, και έχουν δημοσιευθεί άρθρα του σε εφημερίδες και λοιπά μέσα