Σελίδες

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Στο μητροπολιτικό πάρκο «Αντώνη Τρίτση» ξεναγήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έκανε λόγο για νέα εποχή.

«Με τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης μπαίνουμε ουσιαστικά σε μια νέα εποχή για το πάρκο Τρίτση. Το πιο σημαντικό, το οποίο δεν είχε εξασφαλιστεί μέχρι τώρα, ήταν μια διαρκής και μόνιμη χρηματοδότηση. Κάναμε το πρώτο βήμα. Δεύτερο αποφασιστικό βήμα είναι η τοποθέτηση άξιων ανθρώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόκειται για μια δικαίωση αγώνων, αιτημάτων πολιτών. Αυτός ο χώρος, ίσως ο μεγαλύτερος τέτοιου χαρακτήρα στην Αττική, δεν άξιζε εγκατάλειψη. Θεωρώ ότι από δω και πέρα θα μιλάμε μόνο για πολύ ευχάριστες στιγμές για όσους τον περπατούν, τον ζούνε».
Ο υπουργός επεσήμανε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να μην εγκαταλειφθούν κι άλλοι μεγάλοι χώροι πρασίνου και πάρκα όπως στο Γουδί, το κτήμα Συγγρού, το Αττικό Άλσος, παρά την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η χώρα. Τον υπουργό, ο οποίος συμμετείχε στην σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου, υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, Γιάννης Πολύζος.
Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Οικονομίας, ο «Φορέας Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ανάπτυξης κοινωνικής οικονομίας ?Αντώνης Τρίτσης?» θα χρηματοδοτείται σταθερά, για πρώτη φορά με 58.000 ευρώ μηνιαίως, ποσό που θα παρακρατείται από τους πόρους που κατανέμονται στους 67 δήμους της Περιφέρειας Αττικής.


 Π. Σκουρλέτης: Μπαίνουμε σε νέα εποχή για το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

ΑΠΕ-ΜΠΕ.http://www.amna.gr