Σελίδες

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Το μήνυμα της ΑΕΚ για την προσφυγιά: «Οι μνήμες μας στα ματωμένα χώματα»

Δεν είναι μόνο το πανό που ανέβασαν οι οπαδοί της ΑΕΚ υπέρ των προσφύγων, ένα ελληνικό ποδοσφαιρικό «welcome» σαν εκείνα τα δεκάδες στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
Δεν είναι μόνο η είδηση του gazzetta.gr πως έστειλαν πούλμαν κι έφερε στο γήπεδο γύρω στους 50 πρόσφυγες για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.
Δεν είναι καν το ενός λεπτού σιγή που κράτησαν στην αρχή του αγώνα για την επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής.
Είναι και ο πολιτισμός που διδάξανε σε κάποια στιγμή. Τότε που κάποιοι «φίλαθλοι» της ΑΕΚ κινήθηκαν απειλητικά προς την εξέδρα των φιλάθλων του ΠΑΣ, εκεί που βρίσκονταν γύρω στα 200 άτομα, οικογένειες ως επί το πλείστον. Η καθολική αποδοκιμασία των 20 χιλιάδων θεατών προς τους λίγους ανεγκέφαλους ήταν η καλύτερη απάντηση.
Και τους θυμάμαι τους Original 21 την Παρασκευή πριν την Κυριακή τουΔημοψηφίσματος, στη μεγάλη διαδήλωση του ΟΧΙ, να τραγουδούν μαζί μας στοΣύνταγμα.
Με ένα ξεχωριστό μήνυμα, η ΠΑΕ ΑΕΚ τίμησε την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας 
Η 14η Σεπτεμβρίου είναι η μέρα ιστορικής μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. 

Η ΑΕΚ, σαφώς δεν μπορούσε να ξεχάσει τις ιστορικές καταβολές και την προσφυγική καταγωγής της και έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα με αφορμή τη μέρα, μέσω των λογαριασμών της ΠΑΕ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Οι μνήμες μας είναι πάντα εκεί! Στη γη των προγόνων και ιδρυτών μας! Στα ματωμένα χώματα των πατέρων μας!» έγραψε η ΠΑΕ ΑΕΚ στο facebook. 

Φέτος η ΑΕΚ, τιμά και θυμάται τις προσφυγικές καταβολές της, αφού στις νέες μαύρες εμφανίσεις, υπάρχουν εικόνες των προσφύγων προγόνων και των αλησμόνητων πατρίδων. 
Οι μνήμες μας είναι πάντα εκεί! 
Στη γη των προγόνων και ιδρυτών μας! 
Στα ματωμένα χώματα των πατέρων μας!