Σελίδες

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για το Πάρκο Τρίτση την Πέμπτη η ψήφισή

Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το Φυσικό Αέριο, με τα άρθρα 51-60 του οποίου, συνίσταται νέος φορέας διαχείρισης για το Πάρκο Τρίτση με την επωνημία “Φορέας Διαχείρησης Μητροπολιτικού
Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Τρίτσης”, ενώ ο παλιός οδηγείται σε εκκαθάριση από τον ΑΣΔΑ.

δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο εδώ.


Σύμφωνα με αυτό, ο νέος φορέας θα εποπτεύεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ στο Διοικητικό του Συμβούλιο την πλειοψηφία θα έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς θα συμμετέχουν η Περιφέρεια, ο ΑΣΔΑ, οι όμοροι Δήμοι (Ιλίον, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό). Στο Δ.Σ. θα εκπροσωπείται ακόμη η ακαδημαϊκή κοινότητα (Γεωπονικό, ΕΜΠ) και ένα μέλος από την Κοινωνία των Πολιτών. Πρόεδρος του φορέα ορίζεται ο ένας εκ των δύο εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής.
Προβλέπεται θέση Γενικού Διευθυντή, ενώ σε ό,τι αφορά το χρηματοδοτικό θα υπάρχει σταθερή χρηματοδότηση με μηνιαία πρόσοδο από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) όλων των Δήμων της Αττικής που θα καθοριστεί με κοινή απόφαση από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και Οικονομικών. Ο νέος φορέας υποχρεούται να καταρτίσει Οικονομοτεχνική Μελέτη Βιωσιμότητας εντός 4 μηνών από την ανάλυψη των καθηκόντων του.