Σελίδες

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Έκτακτο, Washington: Δήλωση βόμβα της Λαγκάρντ στο BBC για βελούδινο διαζύγιο. Δεν θα αποσυρθούμε, αλλά ίσως αλλάξει ο ρόλος μας στο πρόγραμμα!


Επιτέλους, άνοιξε τα χαρτιά της πριν λίγη ώρα η διευθύντρια του ΔΝΤ, στη Νέα Υόρκη, αποκαλύπτοντας αυτό που ψιθυριζόταν σε κύκλους, εδώ και καιρό ( και για το οποίο έχει γραψει από τον Φεβρουάριο το the faq ): Ότι ΔΕΝ θα αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά ίσως αλλάξει ο ρόλος της συμμετοχής του σε αυτό . Σαφής θετική εξέλιξη υπέρ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Αν ισχύσει τελικά δικαιώνεται ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας που θέλει να έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς ( ΕΕ ) και όχι τεχνοκράτες ( ΔΝΤ ).
Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό είχε αναφερθεί πριν λίγο καιρό ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, αναφέροντας ότι το Ταμείο θα μπορούσε να παραμείνει ως τεχνικός σύμβουλος, αλλά χωρίς να χρηματοδοτεί… Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το Ταμείο δεν θα μπορεί να συναποφασίζει επί των μέτρων και το κουαρτέτο θα ξαναγίνει τρόικα. Κανείς Τόμσεν η Βελκουλέσκου δεν θα μπορεί να μπλοκάρει τις αξιολογήσεις και ο ρόλος του θα είναι μόνο συμβουλευτικός. Το χρηματοδσοτικό του βάρος θα το αναλάβει ο ESM και το ελληνικό πρόγραμμα θα γίνει πλέον … ευρωπαική υπόθεση στήριξης. Επίσης η κ Λαγκάρντ ανεφερε στο BBC ότι η απομείωση του ελληνικού χρέους μπορεί να μην γίνει με κούρεμα, αλλά πιθανότατα με επιμήκυνση και ρύθμιση των υποχρεώσεων εξυπηρέτησης του …
http://thefaq.gr/