Σελίδες

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Σπάνιο υλικό απο τις ναζιστικές θηριωδίες το 1945(Προσοχή σκληρές εικονες)

Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
Στις πύλες της κόλασης: Η Απελευθέρωση του Μπέργκεν Μπέλσεν-, 15 Απρ 1945


1945. Πρώην φρουροί και φύλακες του Μπέργκεν Μπέλσεν μεταφέρουν τα πτώματα κρατουμένων υπό την φρούρηση των Βρετανών στρατιωτών.
Οι φρουροί του στρατοπέδου συγκέντρωσης Μπέργκεν – Μπέλσεν φορτώνουν τα πτώματα των νεκρών κρατουμένων στο φορτηγό με τη συνοδεία των Βρετανών στρατιωτών.

Lepa Ράντιτς
Εθνική ηρωίδα της Γιουγκοσλαβίας .
Ήταν μόλις 17 ετών όταν κρεμάστηκε από τους Γερμανούς το 1943.

Τρεις σοβιετικοί πολίτες κρεμάστηκαν από ένα δέντρο από τις γερμανικές δυνάμεις με την ανάγνωση σε πλακάτ, «Είμαστε αντάρτες και πυροβολήσαμε Γερμανούς στρατιώτες», στα γερμανικά και ρωσικά. Μινσκ, Λευκορωσία. 1941.
 
Λευκορωσία, Mink,1941.
Ο απαγχονισμός του παρτιζάνων Μάσα Broskina και Volodya Sherbateyvich.
Belorussia, Mink, The hanging of the partisans Masha Broskina and Volodya Sherbateyvich, 26/10/1941.
Belongs to collection:
Yad Vashem Photo Archive
Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
Τα αποτελέσματα του ναζισμού: σωροί θυμάτων από το στρατόπεδο του Μπέργκεν Μπέλσεν

Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
Αυτή η φωτογραφία από Holocaust Memorial Παρισιού δείχνει ένα Γερμανό στρατιώτη να πυροβολεί έναν ουκρανό Εβραίο κατά τη διάρκεια μαζικής εκτέλεσης στη Βίννιτσα Ουκρανίας, κάποια στιγμή μεταξύ 1941 και 1943. Αυτή η εικόνα έχει τίτλο «Ο τελευταίος Εβραίος στη Vinnitsa», το κείμενο γράφτηκε στο πίσω μέρος της φωτογραφίας, η οποία βρέθηκε σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών που ανήκουν σε ένα Γερμανό στρατιώτη. (AP Photo / USHMM / LOC)
Στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν – Μπέλζεν της Κάτω Σαξονίας βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου. Και στη φωτογραφία που σώζεται από το 1945 διακρίνεται ένα παιδάκι να περπατάει ατάραχο τη στιγμή που δίπλα του υπάρχουν εκατοντάδες πτώματα…
Πηγή ΦΩΤΟ: twitter@historyepics
 
Χάρκοβο Ουκρανίας 1942
Ύποπτοι αντίστασης κρεμασμένοι στα μπαλκόνια, σε
δημόσια θέα, από γερμανικά κατοχικά στρατεύματα
Χάρκοβο Ουκρανίας 1942
Ύποπτοι αντίστασης κρεμασμένοι στα μπαλκόνια, σε δημόσια θέα, από γερμανικά κατοχικά στρατεύματα
Σοβιετικών πολιτών στην ουκρανική πόλη του Χάρκοβο (Ρωσικά: Χάρκοβο)
Soviet citizens in the Ukrainian city of Kharkiv (Russian: Kharkov) are hanged by the Germans for their suspected involvement in partisan activity. The placards on their chests read: “Consequences for the explosions of mines.” October 1941.
Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
Τα γερμανικά στρατεύματα εκτελούν Σέρβους πολίτες στο Πάντσεβο, βόρεια του Βελιγραδίου, Σερβία 22 Απριλίου 1941. Φωτογράφος: Gerhard Gronefeld.
Φωτογραφίζοντας Θηριωδίες
Einsatzgruppen. Τα θανατηφόρα τάγματα θανάτου του Χίτλερ.
Η μελανότερη σελίδα των Einsatzgruppen ίσως γράφτηκε το 1941 στο Κίεβο, στο φαράγγι του Babi Yar.
Σύμφωνα με αναφορές, σε διάστημα δύο ημερών, τμήμα των Einsatzgruppe C, αποτελούμενο απο 500 άνδρες, ξεκλήρισε 33.771 εβραίους.
Φωτογραφίζοντας Θηριωδίες
Αύγουστος 1943. Οι Γερμανοί ως αντίποινα για την δολοφονία δύο στρατιωτών τους , εκτέλεσαν με απαγχονισμό 15 Έλληνες Πατριώτες στην Φλώρινα.
Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
Λαμβάνοντας αυτές τις φωτογραφίες, που ήταν απαγορευμένες, οι γερμανικοί στρατιώτες μπορεί και να δικάζονταν σε στρατοδικείο. Αυτό όμως ποτέ δεν τους σταμάτησε. Αργότερα, οι περισσότερες από αυτές τις φωτογραφίες, βρέθηκαν σε νεκρούς στρατιώτες και χρησιμοποιήθηκαν στην Νυρεμβέργη.
Η παρενόχληση και ο εξευτελισμός του Εβραϊκού πληθυσμού της Πολωνίας άρχισε μόλις η Γερμανία ξεκίνησε την εισβολή και την κατοχή. Γερμανικός στρατιώτης των SS (Schutzstaffel) έχει σταματήσει ένα θρησκευτικό εβραϊκό άνθρωπο στο δρόμο και χρησιμοποιεί ψαλίδι για να κόψει τα γένια του. Αυτό το είδος της ταπείνωσης ήταν μια κοινή πρακτική μεταξύ των SS ειδικότερα. Βαρσοβία, Masovian Voivodeship, Πολωνία. Νοέμβρης 1939.
The harassment and humiliation of Poland’s Jewish population began as soon as Germany began the invasion and occupation. German SS (Schutzstaffel) soldiers stop a religious Jewish man in the street and use scissors to cut off his beard. This type of humiliation was a common practice amongst the SS in particular. Warsaw, Masovian Voivodeship, Poland. November 1939.

Σύλληψη Εβραίων γυναικόπαιδων στη Βουδαπέστη με προορισμό το Άουσβιτς.
Φωτογραφίζοντας Θηριωδίες
Αμερικανοί στρατιώτες δίπλα από μια σειρά των χιλιάδων πτωμάτων που βρίσκονται στο έδαφος σε στρατώνες στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Nordhausen, Γερμανία, στις 17 Απριλίου 1945. Βρέθηκαν περισσότερα από 3.000 σώματα, και μια χούφτα των επιζώντων.
 
 
Φωτογραφίζοντας Θηριωδίες
Στρατόπεδο συγκέντρωσης Ohrdruf. Λίγο μετά την απελευθέρωση του στρατοπέδου, τον Απρίλιο του 1945. Καθώς πλησίαζαν οι αμερικανικές δυνάμεις, οι φρουροί πυροβόλησαν και τους υπόλοιπους κρατούμενους. (US Army Signal Corps / NARA)
Φωτογραφίζοντας Θηριωδίες
Πεσμένα εδώ στο περίβλημα των φυλακών είναι τα καμένα πτώματα ορισμένων από τους Εβραίους σκλάβους εργάτες που αποκαλύφθηκαν από τον αμερικανικό στρατό στο γερμανικό στρατόπεδο αιχμαλώτων στο Schwabmünchen, 1η Μάη 1945. (AP Photo / Jim Pringle)
Φωτογραφίζοντας Θηριωδίες
Νεκρά σώματα βρίσκονται στο γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης «Νταχάου» στη Γερμανία. Τα πτώματα βρέθηκαν από τους στρατιώτες του 7ου αμερικανικού στρατού, στο στρατόπεδο 14η Μαΐου 1945. (AP Photo)
Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
Κρεμασμένοι Σέρβοι στο Πάντσεβο, σε αντίποινα για το θάνατο SS στρατιωτών.
Φωτογραφία: Gerhard Gronefeld
Πάντσεβο, 22 Απριλίου του 1941 DHM, Βερολίνο.
Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
Εδώ τα SS Einsatzcomando σε εκτέλεση Εβραίων στο Dubossary (14η Σεπτεμβρίου 1941).
Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
Επιζώντες του Μαουτχάουζεν – Γκούζεν
Το Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν – Γκούζεν ήταν Ναζιστικό στρατόπεδο που κατασκευάστηκε στην Αυστρία. Από την ίδρυση μέχρι την απελευθέρωσή του υπολογίζεται ότι σε αυτό βρήκαν τον θάνατο περίπου 100.000 άτομα.
Οι κρατούμενοι που βρέθηκαν εκεί, καθώς και όσοι είχαν απομείνει στα παραρτήματα, ανέρχονταν σε 66.124
Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
Κρατούμενοι του Έμπενζεε αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους
Το Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν διέθετε «παραρτήματα», δηλαδή δευτερεύοντα στρατόπεδα σε περιοχές που είτε λόγω θέσης είτε λόγω εγκαταστάσεων μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την καταναγκαστική εργασία των κρατουμένων, όπως το Εμπενζεε (Ebensee) , Austria.
7 May 1945.
Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
Πτώματα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Gotha, Γερμανία.
Ημερομηνία: ca. Απρίλιος 1945



Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
Στρατοπέδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, Αυστρία. 12η Μαΐου 1945.
Σωροί πτωμάτων, αμέσως μετά την απελευθέρωση του στρατοπέδου Μαουτχάουζεν. Αυστρία, 5 Μαΐου 1945.
– US Holocaust Memorial Museum
Φρουροί του στρατοπέδου Μπέργκεν-Μπέλσεν (Bergen-Μπέλσεν) μεταφέρουν πτώματα υπό συνοδεία κρατουμένων από Βρετανούς στρατιώτες
Ο Αμερικανός Συνταγματάρχης Edward Seiller αναγκάζει τους πολίτες του Landsberg να δουν τα θύματα του γειτονικού στρατοπέδου Kaufering IV
Μια ομάδα Εβραίων, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού αγοριού, μεταφέρεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης από το γκέτο της Βαρσοβίας από τους Γερμανούς στρατιώτες μετά την είσοδό τους σε αυτό στις 19 Απριλίου του 1943. Η εικόνα που σχηματίζεται μέρος της έκθεσης SS Γεν. Stroop στο διοικητή του, και εισήχθη ως αποδεικτικά στοιχεία στις δίκες για εγκλήματα πολέμου στη Νυρεμβέργη το 1945. (AP Photo)

Μετά την εξέγερση του Γκέτο της Βαρσοβίας, το γκέτο καταστράφηκε ολοσχερώς. Από τους περισσότερο από 56.000 Εβραίους που συνελήφθηκαν, περίπου 7.000 πυροβολήθηκαν, και οι υπόλοιποι απελάθηκαν σε κέντρα εξόντωσης ή στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτή είναι μια άποψη από τα ερείπια του γκέτο, το οποίο τα γερμανικά SS με δυναμίτες το ισοπέδωσαν. Το Γκέτο της Βαρσοβίας υπήρχε μόνο για μερικά χρόνια, και σε αυτό το διάστημα, περίπου 300.000 Πολωνοί Εβραίοι έχασαν τη ζωή τους εκεί. (AP Photo)


Ένας Γερμανός με στρατιωτική στολή πυροβολεί μια εβραία γυναίκα μετά από μια μαζική εκτέλεση στην Mizocz, Ουκρανία. Τον Οκτώβριο του 1942, τα 1.700 άτομα στο γκέτο Mizocz εξεγέρθηκαν. Οι αιχμάλωτοι επιζώντες μεταφέρθηκαν σε χαράδρα και πυροβολήθηκαν. Φωτογραφία που παρέχεται από Holocaust Memorial του Παρισιού. (AP Photo / USHMM)
Το 1941 οι Γερμανοί άρχισαν να σκοτώνουν μαζικά ομήρους της Σλοβενίας, προκειμένου να τρομάξουν τους κατοίκους της περιοχής και να τους αποτρέψουν να
ενταχθούν στην εθνική αντίσταση.
Οι όμηροι πυροβολήθηκε στο Maribor και Celje, οι Γερμανοί οδήγησαν τα φορτηγά στο Γκρατς. Τους έκαψαν στο νεκροταφείο σε κλίβανο για καύση νεκρών.
Slovenščina: Nalaganje ustreljenih talcev krste, Stari Pisker, 22. julija 1942.
Από το 1941 οι Γερμανοί άρχισαν να σκοτώνουν μαζικά ομήρους της Σλοβενίας, προκειμένου να τρομάξουν τους κατοίκους της περιοχής και να τους αποτρέψουν να ενταχθούν στην εθνική αντίσταση.
Το 1945 στο Volary της Τσεχοσλοβακίας ο στρατός των ΗΠΑ ανάγκασε Γερμανούς πολίτες να περπατήσουν δίπλα από τα σώματα των 30 Εβραίων γυναικών που είχαν πεθάνει σε μια πορεία θανάτου στην Τσεχοσλοβακία.
Σφαγή των Καλαβρύτων
Η σφαγή των Καλαβρύτων αναφέρεται στην εξολόθρευση του ανδρικού πληθυσμού και την επόμενη συνολική καταστροφή της πόλης των Καλαβρύτων στην Ελλάδα, από στρατιώτες της γερμανικής 117ης Μεραρχίας Καταδρομών, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου στις 13 Δεκεμβρίου του 1943.
Η σφαγή των Καλαβρύτων είναι η πιο βαριά περίπτωση πολεμικού εγκλήματος στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου πολέμου.
Η Σφαγή του Διστόμου
Ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των Ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα.
Β ‘Παγκόσμιος Πόλεμος. Τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών στρατιωτών στην Πολωνία, 1939-1945
Höhne Erich (φωτογράφος)
Πυροβολημένοι Πολωνοί αιχμάλωτοι πολέμου στο Ciepielów (9η Σεπτεμβρίου, 1939)
Δημόσια εκτέλεση στην κατεχόμενη Πολωνία
Εκτέλεση Παρτιζάνων στη Ρωσία δι ‘απαγχονισμού στο Unternehmen Barbarossa, το καλοκαίρι του 1941.
Κρεμασμένοι Σοβιετικοί πολίτες από Γερμανούς ως ύποπτοι για σχέσεις με τους αντάρτες. 1941
Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
Russia 1942
Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
Vitebsk, Belorussia, A woman and man hanged by the German army.
Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
German soldiers on the Eastern Front snap souvenir photographs of Russians hanged for being involved in partisan activities. Near Oryol, Oryol Oblast, Russia, Soviet Union. December 1941.
Γάλλος δημοσιογράφος Jean Marin βλέπει το σώμα ενός τετράχρονου παιδιού που δολοφονήθηκε με 163 άλλους Βέλγους πολίτες από τη γερμανική 6η SS Στρατιά Αρμάτων Kampfgruppe «Peiper», μέρος του 1ου SS Panzer Division Leibstandarte SS Αδόλφος Χίτλερ, με επικεφαλής τον SS-Standartenführer Joachim Peiper. Κατά τη διάρκεια της σκληρής Μάχης των Αρδεννών, ο Peiper έδωσε εντολή στους στρατιώτες του να σκοτώνουν αμάχους μέσα και γύρω από Stavelot, Parfondruy και Renardmont στο Βέλγιο όπου υποψιαζόταν υπόθαλψη ή βοήθεια ντόπιων στα συμμαχικά στρατεύματα. Από 18 με 20 Δεκέμβριος 1944, οι γερμανοί στρατιώτες σκότωσαν σχεδόν 200 άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών.
Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
Dead inmates at the newly liberated Bergen-Belsen concentration camp, one still clutching his tin used for carrying water, lie sprawled over a heap of straw as British relief efforts get under way. When British and Canadian forces advanced on Bergen-Belsen, the German Army negotiated a truce and exclusion zone around the camp to prevent the spread of typhus, which was rampant within the camp. When the British and Canadians finally entered the camp on 15 April 1945 they discovered thousands of unburied bodies and (including satellite camps) at least 53,000 starving and sick inmates. Although liberated, many inmates continued to succumb to disease and starvation. Bergen-Belsen concentration camp, near Celle, Lower Saxony, Germany. April 1945.
Σοβιετικοί στρατιώτες μαζεύουν τα πτώματα των αμάχων που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του Άξονα, στο χωριό Baherove κατά τη διάρκεια της μάχης της χερσονήσου του Κερτς στη χερσόνησο της Κριμαίας Baherove (Bagerovo), Κριμαία, Ουκρανία, Σοβιετική Ένωση. Ιανουάριο του 1942.
Οι πολίτες της Λευκορωσίας σε αναγκαστική συγκέντρωση για να παρακολουθήσουν την εκτέλεση ύποπτων ανταρτών στο Μινσκ. Η Όλγα Fyodorovna Sherbatsevich, μια νοσοκόμα στη 3η Μινσκ Παιδική Πολυκλινική, δημοσίως απαγχονίστηκε με δύο άλλα άτομα ύποπτα ως αντάρτες, μπροστά στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Λευκορωσίας. Καθένας έφερε ένα πλακάτ που αναφέρει, «Είμαστε αντάρτες και έχουμε πυροβολήσει γερμανικά στρατεύματα».
Belarusian citizens are made to gather and witness the execution of suspected partisans in Minsk. Olga Fyodorovna Sherbatsevich, a nurse at the 3rd Minsk Children’s Polyclinic, was publicly hanged with two other suspected partisans in front of the National Academy of Science of Belarus; each bore a placard stating, “We are partisans and have shot at German troops” in both German and Russian. Sherbatsevich was accused of aiding wounded Soviet soldiers, officers and partisans, although there are no German records of her ever firing at German soldiers. The boy in the foreground looking at the camera is thought to be her 14-year-old nephew Vyacheslav Kovalevich, who happened to be passing through the area on the way to the cinema. That same day, Sherbatsevich’s 17-year-old son Volodya was hanged, along with a 16-year-old girl who is thought to be named Maria “Masha” Bruskina, and World War I veteran Kiril Trus, for their involvement in partisan activities. Minsk, Belarus, Soviet Union. 26 October 1941.
Τέσσερις Σοβιετικοί άνδρες ύποπτοι για συμμετοχή σε αντιστασιακές δραστηριότητες απαγχονίστηκαν από τους Γερμανούς, μέλη της Sicherheitsdienst des Reichsführers-SS, την υπηρεσία πληροφοριών των SS.Οι άνδρες απαγχονίστηκαν λίγο μετά τη γερμανική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση. Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα. Ρωσία, Σοβιετική Ένωση. Αύγουστο / Σεπτέμβριο του 1941.
Φωτογραφίζοντας ναζιστικές θηριωδίες
Τα απανθρακωμένα σώματα των εργατών σκλάβων που κάηκαν σε έναν αχυρώνα κοντά στο Gardelegen, Γερμανία. Η σφαγή συνέβη στις 13 Απριλίου 1945, επί του μεγάλου Isenschnibbe κτήμα κοντά στη βόρεια γερμανική πόλη
Άταφα πτώματα κρατουμένων στο στρατόπεδο Μπέργκεν-Μπέλσεν, που χάθηκαν από την πείνα και τις ασθένειες μπροστά από Block 210 με 209 μπλοκ (Großes Frauenlager) ορατό μέσα από τα δέντρα. Κάτω Σαξονία, Γερμανία. 17 Απρ του 1945.
Ένα φορτηγό που μεταφέρει τα αδυνατισμένα πτώματα των κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ. Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, κοντά σε Βαϊμάρη , Θουριγγία, Γερμανία. 14η του Απριλίου του 1945. Εικόνα που λαμβάνεται από Pfc. W. Chichersky
Πολωνοί Εβραίοι στη Βαρσοβία, Masovian Voivodeship, Πολωνία. Μάιος 1941.
Ούγγροι Εβραίοι από τα Καρπάθια Ρουθηνίας (σήμερα, ως επί το πλείστον στην Ουκρανία) φτάνουν με τρένο στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Στο χωριό Κοντομάρι της Κρήτης. Οι ναζιστικές δυνάμεις συγκέντρωσαν όλους τους κατοίκους, συνέλαβαν 25 άνδρες, ηλικίας από 18 έως 50 ετών και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ, αφήνοντας να ζήσουν μονάχα οι ηλικιωμένοι.
Στο χωριό Κοντομάρι της Κρήτης. Οι ναζιστικές δυνάμεις συγκέντρωσαν όλους τους κατοίκους, συνέλαβαν 25 άνδρες, ηλικίας από 18 έως 50 ετών και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ, αφήνοντας να ζήσουν μονάχα οι ηλικιωμένοι.
Κοντομαρί, Πλατανιάς, Κρήτη, Ελλάδα. 2η Ιουνίου 1941. Οι εικόνες λήφθηκαν από τη γερμανική Βέρμαχτ, ανταποκριτής Franz-Peter Weixler.
Στο χωριό Κοντομάρι της Κρήτης. Οι ναζιστικές δυνάμεις συγκέντρωσαν όλους τους κατοίκους, συνέλαβαν 25 άνδρες, ηλικίας από 18 έως 50 ετών και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ, αφήνοντας να ζήσουν μονάχα οι ηλικιωμένοι.
Βέλγοι πολίτες που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στρατιώτες του 6ου SS Στρατιά Αρμάτων Kampfgruppe Peiper, μέρος του 1ου SS
Ένας Γερμανός στρατιώτης ποζάρει με τα πτώματα ανδρών Γιουγκοσλάβων που εκτελέστηκαν στο Pančevo. Πάντσεβο της Νότιας Banat District, Βοϊβοντίνα, Σερβία, Γιουγκοσλαβία. 22, Απριλίου 1941. Εικόνα από τον Gerhard Gronefeld.