Σελίδες

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Λούκα Κατσέλη αντί για Μιχάλη Σάλλα στην Προεδρία της Ένωσης Τραπεζών Ελλάδος

Σε πλήρη ματαίωση κατέληξε τελικά το προωθούμενο σχέδιο τοποθέτησης του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, στη θέση του προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Μιχάλης Σάλλας δεν θέλησε να ανταποκριθεί στην πρόταση που του έγινε προκειμένου να αναλάβει χρέη προέδρου της Ένωσης, προφανώς θεωρώντας - στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία - δυσβάστακτη την επιβάρυνσή του με τα συνδικαλιστικά του τραπεζικού κλάδου. Η αναρρίχηση του τραπεζίτη στο ύπατο συντεχνιακό αξίωμα, έβρισκε παράλληλα σθεναρές αντιδράσεις και στο υψηλά κλιμάκια του κλάδου και φυσικά εντός της κυβέρνησης μιας και ιστορικά τις τελευταίες δεκαετίες η Εθνική, ούσα η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας βάσει στοιχείων ενεργητικού, αναλάμβανε και την προεδρία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Ως εκ τούτου, θεωρείται μονόδρομος η ανάθεση των σχετικών καθηκόντων στη Λούκα Κατσέλη, που θα αναλάβει στις 23 Μαρτίου - όπως όλα δείχνουν - την προεδρία της Εθνικής Τράπεζας.
Επί της ουσίας, η Λούκα Κατσέλη, από τη θέση της προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, θα εκπροσωπεί τις ελληνικές τράπεζες στην κυβέρνηση και τις διάφορες επαφές με τα υπουργεία.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Newsbomb.gr είχε ενημερώσει έγκαιρα για ένα «unfair παιχνίδι» που είχε αναπτυχθεί στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, όταν μάλιστα ακόμα δεν είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές στις διοικήσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, με μοναδικό στόχο την ανάσχεση της τοποθέτησης της Λούκας Κατσέλη στην προεδρία.
Πριν είκοσι περίπου μέρες και μάλιστα χωρίς να συνεδριάσουν τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, επιχειρήθηκε η τοποθέτηση του Μιχ. Σάλλα στην ευαίσθητη θέση του προέδρου και μάλιστα με τη συμφωνία του απερχόμενου προέδρου της Εθνικής, κ. Γιώργου Ζανιά, ο οποίος βεβαίως γνώριζε καλά ότι σε ελάχιστες μέρες θα αντικατασταθεί.
Προφανώς σε τμήματα του τραπεζικού κατεστημένου η Λούκα Κατσέλη δεν είναι αρεστή κι έτσι φαίνεται ότι επιχείρησαν να κάνουν τις αλλαγές παρασκηνιακά υπονομεύοντας τρόπον τινά και την ίδια την κυβέρνης.
Όπως τότε σας είχαμε ενημερώσει, σε αυτή τη διαδικασία είχε αντιδράσει η κυβέρνηση και μέσω του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη «είχαν σταλεί αρμοδίως τα μηνύματα που έπρεπε, όπου έπρεπε»...
Άλλωστε είχε προηγηθεί η προσπάθεια να ακυρωθεί, μέσω της ΕΚΤ, η τοποθέτηση της Λούκας Κατσέλη στη θέση της προέδρου της ΕΤΕ, επιχείρηση που αν και αναπτύχθηκε από τμήματα του εγχώριου τραπεζικού κατεστημένου, απέβη τελικώς άκαρπη...
newsbomb.gr