Σελίδες

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας η Λούκα Κατσέλη

21 Φεβρουαρίου

H Λούκα Κατσέλη ξεπέρασε το...εμπόδιο του SSM (Single SupervisoryMechanism), του  Ενιαίου Μηχανισμού  Εποπτείας  που έχει αναλάβει την
εποπτεία των συστημικών τραπεζών,  και πήρε την έγκριση, προκειμένου να αναλάβει την Προεδρία του Δ.Σ της Εθνικής Τράπεζας.
Αναμένεται στις προσεχείς ημέρες η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής.
Και αυτό γιατί απορρίφθηκε από τον SSM της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Μιχελή στη θέση του διευθύνοντος συμβουλου της Εθνικής Τράπεζας.
"Για την κ. Λούκα Κατσέλη, της οποίας η υποψηφιότητα εγκρίθηκε, αναμένεται η οριστική ανακοίνωση όταν πραγματοποιηθεί και η τοποθέτηση του CEO της τράπεζας.".Η απόρριψη του κ. Μιχελή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχετίζεται με το γεγονός ότι ο τελευταίος απουσίαζε επί μακρόν από τον τραπεζικό χώρο. τελευταίες θέσεις που είχε καταλάβει ήταν σε ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό και στη συνέχεια πέρασε στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου κι έγινε δήμαρχος. Γι' αυτούς τους λόγους η ΕΚΤ δεν θεώρησε κατάλληλη την τοποθέτησή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η πρόταση για τον κ. Μιχελή και την κ. Κατσέλη έγινε από ειδική επιτροπή εντός της Εθνικής Τράπεζας η οποία βεβαίως θα πρέπει τώρα να βρει το κατάλληλο άτομο ώστε να αναλάβει CEO της τράπεζας και να εγκριθεί και η τοποθέτηση της κ. Κατσέλη.