Σελίδες

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Τριήμερο Συνέδριο για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική


H Περιφερεια Αττικής συνδιοργανώνει με τον ΕΔΣΝΑ τριήμερο συνέδριο για την Βιώσιμη, Οικολογική, Οικονομική Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 12 -14 Φεβρουαρίου 2015, στο αμφιθεάτρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (πρ. Υπ. Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων) που βρίσκεται στον Χολαργό, Τσιγάντε 2 και Αναστάσεως.

Εκστρατεία της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 
«Generation Awake» 
«Oι επιλογές σας κάνουν τη διαφορά!»
Πόσες πλαστικές τσάντες χρειαζόμαστε πραγματικά; Κάθε ένας από μας που ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 200 πλαστικές τσάντες μιας χρήσης ετησίως. Τα πλαστικά απόβλητα εμμένουν στο περιβάλλον για εκατοντάδες έτη. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα για τις θάλασσες όπου τουλάχιστον 267 θαλάσσια είδη παγιδεύονται μέσα στις πλαστικές τσάντες ή τρώνε τα πλαστικά απορρίματα. Μπορούμε όλοι να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση!


Το Generation Awake είναι μια εκστρατεία που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να τονίσει αυτά που μπορεί ο καθένας από μας να κάνει στην καθημερινότητά του για να εξοικονομίσει νερό, ενέργεια και άλλους φυσικούς πόρους και επίσης να μειώσει τα απορρίμματα. Αυτό που έχει σημασία είναι να συνειδητοποιήσουμε τις καταναλωτικές μας επιλογές, καθώς και τις συνέπειές τους στους φυσικούς πόρους του πλανήτη.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα πάντα στη ζωή είναι θέμα επιλογών. Το να παίρνουμε καθημερινά έξυπνες αποφάσεις που σέβονται το περιβάλλον είναι αυτό που κάνει τη διαφορά όχι μόνο για τη δική μας ζωή, αλλά και για τη ζωή της οικογένειάς μας και των φίλων μας. Καταρχάς, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα, να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας και κατ' επέκταση να βοηθήσουμε την οικονομία της χώρας μας. Πάνω από όλα, όμως, οι πιο έξυπνες καταναλωτικές επιλογές μετατρέπουν την πόλη μας, τη χώρα μας, την Ευρώπη και γενικότερα τον πλανήτη σε ένα πιο υγιές και βιώσιμο μέρος για το παρόν και τις μέλλουσες γενεές.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία Generation Awake μπορείτε να επισκεφτείτε την σχετική ιστοσελίδα: