Σελίδες

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Στο newsbomb.gr: Δεν θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση Συριζαίων. Χρειαζόμαστε λαϊκή πλειοψηφία

Μιλώντας στην web tv του διαδικτυακού ιστότοπου newsbomb.gr (Κ.Τσιτούνας), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:


Η χώρα χρειάζεται αλλαγή, με σιγουριά και σταθερότητα. Κι αυτή μπορεί να την εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν κερδίσουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που είναι ολοφάνερα ο στόχος μας, δεν θα συγκροτήσουμε μονοκομματική κυβέρνηση Συριζαίων. Θα συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση ευρύτερου φάσματος, με έντιμα και ικανά πρόσωπα που θα θέλουν να δουλέψουν μαζί μας για την υλοποίηση του προγράμματός μας. Εάν, παρ’ ελπίδα, δεν πάρουμε την αυτοδυναμία και βρεθούμε μια ανάσα από τους 151, και πάλι θα υπάρξει κυβέρνηση στον τόπο. Θα κάνουμε ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα και δυσκολεύομαι να σκεφτώ ότι θα υπάρξουν δυνάμεις που θα σύρουν τη χώρα σε νέες εκλογές, αρνούμενες έστω και την ανοχή σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Χρειαζόμαστε όχι απλώς κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά την ευρύτερη λαϊκή πλειοψηφία
Θέλουμε εκλογή ΠτΔ με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση από μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή. Για να κυβερνηθεί αυτός ο τόπος, έτσι όπως τον έχουν καταντήσει τα τελευταία σαράντα χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χρειάζεται όχι απλώς κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά η ευρύτερη λαϊκή πλειοψηφία. Κι εμείς, αν κερδίσουμε τις εκλογές θα εγκαινιάσουμε διαφορετική σχέση με τη νέα αντιπολίτευση που θα έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός. Θα πηγαίνουμε στη Βουλή, θα απαντούμε στις ερωτήσεις, θα καλούμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν και μετά τις Συνόδους Κορυφής, θα συγκαλούμε συσκέψεις υπό τον ΠτΔ. Πρέπει να φύγουμε από τους διχασμούς που θυμίζουν δεκαετία του ’50. Και γι’ αυτό είναι απαράδεκτο ο Έλληνας πρωθυπουργός να είναι ο μόνος πρωθυπουργός στην Ευρώπη που αρνείται το διάλογο με τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο.
Για να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη, πατήστε το παρακάτω link: