Σελίδες

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Λούκα Κατσέλη: " Ενεργοποίηση του Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας προς τις ΚΟΙΝΣΕΠ "

Σε διημερίδα με θέμα “Κοινωνική οικονομία- αλληλέγγυα οικονομία- κοινωνικοί συνεταιρισμοί” η οποία διοργανώθηκε από την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) Αττικό Όραμα, τον ραδιοφωνικό σταθμό 105, 5 και την Εφημερίδα των Συντακτών, συμμετείχε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη.

Στη διημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ιδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς και στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Χαλκηδόνας συμμετείχαν περισσότερες από 25 κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις ενώ εκτός της Προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας παρεμβάσεις έκαναν ο βουλευτής και υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κος Τσακαλώτος, η κα Πίνιου-Καλλή εμπειρογνώμων του ΟΗΕ σε θέματα ρατσισμού, βασανιστηρίων και μετανάστευσης, από τους Πράσινους και ο κος Κυμπουρόπουλος ο οποίος εκπροσώπησε την ευρωβουλευτή κα Κούνεβα.

Τις εργασίες της διημερίδας παρακολούθησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αντιδήμαρχοι από τους δήμους Αγίων Αναργύρων και Κηφισιάς, υποψήφιοι διδάκτορες και καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου και συμπολίτες από πολλές περιοχές της χώρας. 

Η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ κα Λούκα Κατσέλη, στην ομιλία της εστίασε στο συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα των νόμων 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και 4019/2011 για τις ΚΟΙΝΣΕΠ των οποίων ήταν εμπνευστής και οι οποίοι συντάχθηκαν την περίοδο της υπουργικής της θητείας. 

Επίσης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μέχρι την ψήφισή τους. Ειδικότερα, για τον νόμο για τις ΚΟΙΝΣΕΠ ανέφερε ότι στόχος ήταν η ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων και της "οικονομικής δημοκρατίας" με την έννοια της ενίσχυσης της δυνατότητας παρέμβασης και της διαπραγματευτικής ισχύος κοινωνικών συλλογικοτήτων. 

Παράλληλα κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την στήριξη των ΚΟΙΝΣΕΠ όπως την ενεργοποίηση του Ταμειου Κοινωνικής Οικονομίας για την παροχή χαμηλότοκων δανείων προς τις ΚΟΙΝΣΕΠ .
Μπορείτε να δείτε το Βίντεο: ΕΔΩ...!!!