Σελίδες

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Πολιτικός μύλος: Η Σ. Ξουλίδου κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας και υποστήριξε ότι «τα πήρε» ο Παν. Μελάς

Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι καταγγελίες τόσο του Πάνου Καμμένου όσο και τη βουλευτίνας των ΑΝΕΛ, Σταυρούλας Ξουλίδου, για προσπάθεια χρηματισμού με 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προκαλούν, όμως και νέο εμφύλιο σπαραγμό στο κόμμα.
Την αρχή έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος όμως δεν έδωσε στοιχεία, ούτε είχε αποδείξεις για να υποστηρίξει τις καταγγελίες του. Λίγη ώρα αργότερα, όμως, η κ. Ξουλίδου μιλώντας στο Blue Sky και στην εκπομπή του Ακη Παυλόπουλου προκάλεσε πολιτικό… μύλο.
Η κα Ξουλίδου ανέφερε ότι «γαλάζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας» προσθέτοντας ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της ΝΔ της έγινε πρόταση με την οποία θα «έλυνε το οικονομικό της πρόβλημα».
«Ο συγκεκριμένος μου ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια» επισήμανε η Σταυρούλα Ξουλίδου για να ρίξει ακόμη μια βόμβα.
Η βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος την ενημέρωσε πως ο Παναγιώτης Μελάς έχει «δωροδοκηθεί» για την εκλογή του Προέδρου.
Λίγα λεπτά αργότερα παρενέβη στην εκπομπή του Ακη Παυλόπουλου, ο Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος, οργισμένος, τόνισε: «Αυτές οι αισχρότητες, αυτά τα ψέματα, αυτές οι κακοήθειες. Λέω λοιπόν στην κα. Ξουλίδου, ή θα μου πει το όνομα να του κάνω μήνυση, ή θα κάνω μήνυση στην ίδια», δήλωσε σε έντονο ύφος στην τηλεφωνική του παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή «Παρεμβάσεις».
«Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που είπε αυτή την κακοήθεια για εμένα; Ποιος είναι;» ρώτησε ο κ. Μελάς με την Σταυρούλα Ξουλίδου να του απαντάει «Στον αέρα δεν μπορώ να σας πω».
Τις καταγγελίες της κας Ξουλίδου επιβεβαίωσε στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος (σ.σ. είχε προβεί νωρίτερα σε αντίστοιχη δήλωση χωρίς να αναφέρει ονόματα).
«Η κυρία Ξουλίδου εδώ και καιρό με είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχει μία τέτοιου είδους προσφορά» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος σημειώνοντας ότι την συμβούλεψε να δεχθεί για να παγιδέψουν τον μεσάζοντα.
«Της είπα να αποδεχτεί την πρόταση ώστε να μπορέσουμε να τεκμηριώσουμε αυτό που συμβαίνει, δηλαδή ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι προσφέρουν χρήματα για να γίνουν αποστασίες από την μεριά των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πράγματι κάναμε όλες τις ενέργειες αυτές ώστε να της κλείσει ραντεβού στο γραφείο της κ. Ξουλίδου. Ο συγκεκριμένος κύριος ανέβαλε δυο φορές το ραντεβού. Εμείς βεβαίως θα είχαμε ειδοποιήσει το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας, προκειμένου να υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος για να καταλήξει «οφείλει η δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα».
Ημερησία