Σελίδες

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ «ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΕΡΓΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ».









ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού,
την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και την «Εργοερευνητική»
Πολύ μεγάλη συμμετοχή είχαν οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους μαθητές που διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου και την «Εργοερευνητική» το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Περισσότερα από 400 παιδιά εξετάστηκαν από τη Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ» που δημιούργησαν οι Γιατροί του Κόσμου, στο πλαίσιο της δράσης τους με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, στους δήμους της Αττικής.
Η πρόσβαση στην φροντίδα υγείας είναι υποχρέωση της Πολιτείας και ανθρώπινο δικαίωμ
α που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα. Δυστυχώς, όμως αυτό το δικαίωμα για πολλούς συνανθρώπους μας είναι πολυτέλεια. Η μεγάλη προσέλευση των παιδιών αντανακλά τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ανασφάλιστοι, οι άνεργοι και οι άποροι στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, για αυτό το λόγο, η στήριξή τους, αποτελεί βασική μέριμνα για το Δήμο και τους συνεργαζόμενους φορείς.
Συγκεκριμένα, το περασμένο Σαββατοκύριακο η Μονάδα πρόσφερε:
δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και παρακολούθηση
δωρεάν φαρμακευτική αγωγή με την παροχή βασικών παιδιατρικών φαρμάκων
προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας
εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά
έλεγχο σπονδυλικής στήλης για σκολίωση, κύφωση κλπ.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νίκος Σαράντης, αφού ευχαρίστησε θερμά τους Γιατρούς του Κόσμου δήλωσε: «Προτεραιότητα του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού είναι πάντα η στήριξη των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φτώχειας, της ανεργίας, της έλλειψης κοινωνικής ασφάλισης. Ειδικά για τους μαθητές, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν παιδιά χωρίς πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα και στις εξετάσεις υγείας. Σήμερα, με τη συνεργασία της Ένωσης Γονέων, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση».