Σελίδες

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Με νέα δυναμική συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια

7/10/2014
Τα 3 προηγούμενα χρόνια, επί προεδρίας Νίκου Σαράντη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ υπερασπίστηκε τα δίκαια και τα συμφέροντα των Δήμων ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Επιδιώξαμε κάθε φορά τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις μεταξύ μας. Έτσι ώστε και το μέτωπο των διεκδικήσεων μας να δυναμώνει και να αποφεύγουμε την αναπαραγωγή διαιρέσεων της κεντρικής πολιτικής σκηνής στην Αυτοδιοίκηση.
Αυτή η ενότητα ήταν το κλειδί των όσων πετύχαμε, και πετύχαμε αρκετά, ακόμη και μέσα στις πολύ αντίξοες συνθήκες υλοποίησης των πολιτικών των Μνημονίων από τις κυβερνήσεις.

Η ΠΕΔ Αττικής ξεκίνησε πρώτη τις κινητοποιήσεις ενάντια στις πολύ μεγάλες περικοπές των ΚΑΠ που
εισηγήθηκε η κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2012.

 Πραγματοποιήσαμε τον Σεπτέμβριο του 2012 μια από τις μεγαλύτερες από τη μεταπολίτευση συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην ιστορία της Αυτοδιοίκησης.
 Πρωταγωνιστήσαμε ως ΠΕΔ Αττικής σε όλο τον κύκλο κινητοποιήσεων της Αυτοδιοίκησης μέχρι το τέλος του 2012. Πραγματοποιήσαμε μαζί με την ΚΕΔΕ πολλαπλές συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς.
 Υπήρξαν σοβαρές επιτυχίες από όλη αυτή την προσπάθεια. Αποφύγαμε να βρεθούμε σε πραγματική αδυναμία πληρωμών και να κλείσουν οι υπηρεσίες μας.
 Υλοποιήθηκε επίσης η μείωση επιτοκίων και η ρύθμιση χρεών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
 Όπως και η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς προμηθευτές μέσω ειδικής χρηματοδότησης των Δήμων.
 Στα θέματα της Κοινωνικής Πολιτικής, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την συνέχιση χρηματοδότησης του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και της φιλοξενίας βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς ώστε να καλυφθεί η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση από τις οικογένειες.
Σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων στους Δήμους που βρέθηκαν αντιμέτωποι και με μειώσεις μισθών και με διαθεσιμότητες και απολύσεις.
 Μέσα σ’ αυτά τα 3 χρόνια, έγινε δυσχερέστερη και η θέση των ίδιων των αιρετών, με μεγάλες περικοπές στις αντιμισθίες Δημάρχων και Αντιδημάρχων, με καταργήσεις θέσεων Αντιδημάρχων και συνεργατών μας. Διεκδικήσαμε τη διόρθωση τουλάχιστον των πιο κραυγαλέων από αυτές τις αδικίες. Και κάποια πρώτα θετικά αποτελέσματα έχουν ήδη υπάρξει.

Σήμερα συνεχίζουμε με νέα δυναμική.
 Στην «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να οικοδομήσουμε μια νέα Αυτοδιοικητική ενότητα στην Αττική με όρους αυτονομίας από την κεντρική πολιτική σκηνή. Μια Αυτοδιοικητική ενότητα προοδευτική, συλλογική, συγκροτημένη με πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης.
 Γιατί εμείς μπορούμε να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή, να υλοποιήσουμε την αναπτυξιακή επανεκκίνηση των Δήμων, να υπερασπιστούμε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των λειτουργιών της Αυτοδιοίκησης. Αλλά και να προστατεύσουμε τους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς και το κύρος των αιρετών.
 Όλοι μαζί, με μόνον γνώμονα το καλό των Δήμων και τα δίκαια των πολιτών, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες τους.
http://www.airetos.gr/