Σελίδες

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων και το 2015 άφησε ο Μητσοτάκης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων και το 2015 άφησε ο Μητσοτάκηςαπό Opinion Post στίς Οκτωβρίου 9, 2014 
«
Δεν υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι απομακρύνσεων από το Δημόσιο για το 2015, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση» δήλωσε την Πέμπτη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι έλεγχοι για τα πλαστά πιστοποιητικά και τις παράνομες μονιμοποιήσεις θα επεκταθούν, αλλά χωρίς να συνδέονται με ποσοτικούς στόχους».
2137080Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 984», είπε ότι «πρέπει κάποια στιγμή να λύσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν, αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά» και πρόσθεσε ότι «αν κάποιος μονιμοποιήθηκε στο δημόσιο χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις, πρέπει να φύγει- είναι μία παράνομη πρόσληψη».
Σχετικά με το νέο σύστημα κινητικότητας που θα εισαγάγει το υπουργείο στο δημόσιο, επισήμανε ότι «θα έχουμε μία πραγματική εσωτερική αγορά εργασίας στο δημόσιο, με διαφάνεια και αξιοκρατία, που θα αντικαταστήσει το σημερινό απαρχαιωμένο σύστημα των μετατάξεων και των αποσπάσεων. Ένα διαρκές σύστημα εσωτερικής κινητικότητας, το οποίο καταρχάς θα έχει εθελοντικά χαρακτηριστικά».
Για τις πρόωρες εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «αυτή η συζήτηση πρέπει να τελειώσει», ενώ πρόσθεσε ότι «άλλο η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και άλλο η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς ο συνταγματικός νομοθέτης επιτάσσει ευρύτερη πλειοψηφία».

http://www.opinionpost.gr/ellada/2014/10/202847