Σελίδες

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους πολίτες της Αθήνας. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ:


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα Εργατικά Σωματεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, τον Κλήρο, όλους τους κοινωνικούς φορείς και τις οργανώσεις στο Παναττικό Συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα σωματεία-μέλη της την Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 7 μ.μ. έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη 30. 
Η ΔΕΗ είναι υπόθεση όλων μας!      
ΓΕΝΟΠ/
ΔΕΗ:ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ Φίλοι δημοσιογράφοιΦίλοικαταναλωτέςΑπό σήμερα κιόλας πριν καν ξεκινήσει η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ και ενώ οι ιδιώτεςπαραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι χθες έδιναν τιμή προσφοράς προκειμένου να μπουν στο σύστημα (pool-χρηματιστήριο ενέργειας) 60-70€/MWh, σήμερα προκειμένου να κερδοσκοπήσουνδίνουν προσφορά στην ανώτατη τιμήπου επιτρέπεται δηλαδή 150€/MWh!!!! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ Αυτοί είναι οι ιδιώτες που η κυβέρνηση θέλει να παραδώσειτη ΔΕΗΈχει κανείς αμφιβολία για το τι θα κάνουν αύριο με τα τιμολόγια;

Το Οκτώβρη του 1941 με υπογραφή του Τσολάκογλου , πρωθυπουργός της Γερμανικής κατοχικής κυβέρνησης, δόθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαίδας, σε ιδιώτη η παραγωγή και η διανομή ηλεκτρικού ρεύματος. (Φωτο η εφημερίδα της κυβέρνησης με την απόφαση) . Οι Γερμανοί έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτη την "επένδυση" ακόμα και μετά την απελευθέρωση, όπως βλέπουμε και από το άρθρο του Εθνικού Κύρηκος στις 9-11-1954, με την επίσκεψη στο εργοστάσιο, του τότε υπουργού Οικονομικών της Δ. Γερμανίας κ. Ερχαρτ.
Στις 12-5-1958 (εφημερίδα Ελευθερία 14-5-1958) η ΔΕΗ ανακοινώνει την εξαγορά της ιδιωτικής παραγωγικής μονάδας, "απαλλάσωντας πάσης ευθύνης έναντι των πιστωτών" τους απόγονους του ιδιοκτήτη. Ποιός ήταν ο ιδιοκτήτης; Ο Γεώργιος Μ.Παπακωνσταντίνου, πατέρας του πρώην υπουργού εξωτερικών της ΝΔ Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και παππούς του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου πρώην υπουργού οικονομικών επί ΠΑΣΟΚ.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται.... Οποιαδήποτε ομοιότητα σήμερα με πρόσωπα και καταστάσεις, δεν είναι συμπτωματική....