Σελίδες

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Στη δεύτερη σεζόν λειτουργίας του βρίσκεται ο δημοτικός λαχανόκηπος,

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Στη δεύτερη σεζόν λειτουργίας του βρίσκεται ο δημοτικός λαχανόκηπος, στον οποίο έχουν ήδη
Ο δημοτικός λαχανόκηπος που ξεκίνησε να λειτουργεί από τον περασμένο Νοέμβριο, συνεχίζει να υποστηρίζει τη σίτιση 100 άπορων οικογενειών με οπωροκηπευτικά προϊόντα που προέρχονται από την καλλιέργεια του, ενώ παράλληλα ενισχύει και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου με το 10% της ετήσιας παραγωγής του.
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν διαρκώς δημότες για την εξυπηρέτησή τους από τις υποδομές του λαχανόκηπου και για αυτό το λόγο στα σχέδια του Δήμου είναι η επέκτασή του.
Η διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου προχώρησε επίσης, στη κατασκευή ενός γυάλινου θερμοκηπίου σε ξεχωριστό χώρο δίπλα στο λαχανόκηπο προκειμένου να φιλοξενήσει σπορεία με αρωματικά φυτά, δέντρα και λουλούδια, επιτυγχάνοντας έλεγχο θερμοκρασίας, αποτελεσματικό αερισμό και προστασία από ακραίες συνθήκες.
Η παράλληλη αυτή δράση έχει ως στόχο τη δωρεάν διάθεση των φυτών σε σχολεία, συλλόγους, ιδιώτες και σε όποιον επιθυμεί να αποκτήσει φυτά και λουλούδια και να τα τοποθετήσει στο χώρο του.
Να σημειωθεί ότι η ίδρυση και λειτουργία του δημοτικού λαχανόκηπου (Λ. Δημοκρατίας 61, Άγιοι Ανάργυροι) προτείνει και αναδεικνύει ένα πρωτοποριακό μοντέλο γεωργικής παραγωγής που στηρίζεται στην καινοτομία και στον συνεργατισμό και υλοποιεί τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας ή και της οργανικής γεωργίας, καθώς και την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Δήμου( Λ. Δημοκρατίας 61, Αγ. Ανάργυροι και ώρες 09.00 – 13.00 τις εργάσιμες ημέρες) ή στα τηλέφωνα: 210 2690899 και 213-2023694
ξεκινήσει οι ανοιξιάτικες καλλιέργειες.