Σελίδες

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

EKΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

Παρουσία πλήθους κόσμου βραβεύτηκαν εθελοντές και ενεργοί πολίτες για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην πόλη και στους κατοίκους μας. 
Σε μια μεγάλη εκδήλωση ευαισθητοποίησης που διοργανώθηκε από το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και την Κοινωνική Υπηρεσία το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στις 11.00πμ στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, πρώην Μαρία Έλενα (Αγίας Παρασκευής 40), αναδείχτηκε η εθελοντική δράση ατόμων, ομάδων, φορέων, ενώσεων, σωματείων και συλλόγων.
Το πρώτο βραβείο απέδωσε ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της στήριξης και προσφοράς του στις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Ο δήμαρχος τονίζοντας στην ευχαριστήρια ομιλία του οτι η εθελοντική προσφορά των πολιτών αποτελεί βασικό πυλώνα μιας κοινωνίας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, είπε χαρακτηριστικά: «Η σημασία της σημερινής εκδήλωσης δεν είναι μόνον να απευθύνουμε τα οφειλόμενα ευχαριστήρια σε όλους όσους συμβάλλουν στο κοινωνικό έργο στην πόλη μας. Είναι να δώσουμε το μήνυμα αυτής της προσφοράς και της συμμετοχής, για να λειτουργήσει ως παράδειγμα. Είναι να πούμε όλοι μαζί σε κάθε συμπολίτη μας που δοκιμάζεται ότι δεν είναι μόνος του και δεν θα είναι καμιά στιγμή μόνος του.
Χωρίς επίδειξη, χωρίς να εκθέτουμε κανέναν, αντίθετα με τη μέγιστη διακριτικότητα και σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Γιατί κι αυτή είναι αξία, από τις πιο σημαντικές. Όπως λέει και το Ευαγγέλιο, «ουκ επ’ άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος». Πλάι στην κάλυψη των υλικών αναγκών, πρέπει μέσα σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να προστατεύσουμε τις αξίες, τα ιδανικά, τον αυτοσεβασμό μας,
τις έννοιες του ανθρωπισμού και του πολιτισμού. Σ’ αυτό τον υψηλόφρονο αγώνα, είσαστε οι

πρωταγωνιστές. Και σας εκφράζω γι’ αυτό τις ευχαριστίες μέσα από την καρδιά μου.»
Συγκεκριμένα τιμητικός έπαινος απονεμήθηκε στους ιερούς ναούς της πόλης, στους εθελοντές γιατρούς και φαρμακοποιούς που δραστηριοποιούνται στο κοινωνικό ιατρείο, αλλά και στους «Γιατρούς του Κόσμου» και στον Ερυθρό Σταυρό Άνω Λιοσίων. Βραβείο δόθηκε και στους εθελοντές εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, αλλά και το Δίκτυο Φροντιστηρίων της Πόλης. Επίσης τιμήθηκαν με έπαινο τοπικές εθελοντικές οργανώσεις όπως: Πρόσκοποι, ΣΕΟ, Η Ομάδα εθελοντών «ΔΡΑΣΗ», Πολίτες Εθελοντές, η «Ανοικτή Αγκαλιά»,η Ένωση Γονέων, οι εθελοντές αιμοδότες, Πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης, το «Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης», οι «Σύμμαχοι Υγείας», η «ΕΡΓΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ», ο Σύλλογος Μαιών, το Σωματείο Γονέων ΔΕΠΥ, η «ΠΡΑΞΙΣ» και τα ΚΑΠΗ. Έπαινος απονεμήθηκε και στον εκπρόσωπο του «Ομίλου UNESCO για τον Πολιτισμό και την Ειρήνη», αλλά και στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την προσφορά τροφίμων σε 140 οικογένειες της πόλης κάθε μήνα, καθώς και σε επιχειρήσεις για τις διαρκείς δωρεές τροφίμων.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Κώστας Παπαντωνίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.