Σελίδες

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΤΤΙΚΗ: ΜΕ ΕΡΓΟ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Αγαπητοί Φίλοι, τη 17/2/2014 απέστειλα επιστολή Ανεξαρτηποίησης από την παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ: ΜΕ ΕΡΓΟ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ».

Αθήνα 17/2/2014

Από: Αλέξανδρο Σαμόλη
Περιφερειακό Σύμβουλο 
Δυτικού Τομέα Αθηνών
Προς: κ. Κωνσταντίνο Καράμπελα
Πρόεδρο Περιφερειακού
Συμβουλίου Αττικής

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΑΤΤΙΚΗ: ΜΕ ΕΡΓΟ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ την ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ: ΜΕ ΕΡΓΟ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ».
Το 2010 έθεσα υποψηφιότητα για Περιφερειακός Σύμβουλος γιατί πίστεψα ότι η παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ: ΜΕ ΕΡΓΟ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» θα μπορούσε να δώσει ένα ανθρωποκεντρικό πρόσημο στην Περιφέρεια Αττικής.
Η αιρετή Περιφέρεια πρέπει να υπηρετεί τρία βασικά αξιώματα:
• Το αξίωμα της οριακής ωφέλειας (τουλάχιστον)
• Να δίνει λύσεις στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και
• Όλες οι παρεμβάσεις να έχουν ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο.



Τα παραπάνω σε ένα δύσκολο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον που οδήγησαν οι ανελέητες μνημονικές υποχρεώσεις της χώρας, όπου κάποιοι μας έβαλλαν χωρίς ποτέ να ερωτηθούμε, πιστεύω ότι δεν επιτεύχθηκαν. Η πολιτική αντίληψη της περιφέρειας ήταν καθαρά τεχνοκρατική, χαρακτηριστικό παράδειγμα οι προτάσεις μου για την υγεία. Με δυο προτάσεις τηλεϊατρικής για μοναχικά, μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα (Μάρτιος 2012), μια πρόταση για την καρδιοανάναπνευστική αναζωογόνηση (Μάρτιος 2012) και την συνολική πρόταση μου για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες είναι αποκλεισμένες από τις δομές υγείας της Χώρας με τίτλο «Χάραξη πολιτικών υγείας στην Περιφέρεια Αττικής» (Ιανουάριος 2013). Δυστυχώς οι προτάσεις μου δεν εντάχθηκαν στις προτεραιότητες της διοίκησης της Περιφέρειας και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.
Για όλους αυτούς τους λόγους και με την κατηγορηματική μου αντίθεση για τις προτεινόμενες καταργήσεις διευθύνσεων στην περιφερειακή ενότητα της Δυτικής Αθήνας (Αρ.Πρ. 29097/10.2.2014), γνωστοποιώ την ανεξαρτητοποίηση μου γιατί πιστεύω ότι οι διαφορές είναι δομικές, αφού προμετωπίδα τις περιφέρειας έπρεπε να είναι η δημιουργία σύνθετων κοινωνικών πολιτικών για τη θεμελίωση εκείνου του υποστηρικτικού περιβάλλοντος που έχει ανάγκη ο πολίτης.
Όραμα μου μια Δυτική Αθήνα ισχυρή, ανθρώπινη και δημιουργική.
Η Δυτική Αθήνα λόγω των αυξημένων προβλημάτων, έχει ανάγκη από μια ισχυρή, αποτελεσματική και ανθρωποκεντρική περιφερειακή ενότητα, που να μπορεί να δίνει λύσεις σε σημαντικά θέματα, όπως:
• Το Περιβάλλον, την Ποιότητα Ζωής και τις Υποδομές
• Την Κοινωνική Προστασία, την Απασχόληση και την Υγεία
• Τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό
Με μελέτες και διαχείριση πόρων για:
• Τον σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων Προαγωγής και Αγωγής της Υγείας.
• Την δημιουργία εκείνου του υποστηρικτικού περιβάλλοντος, κοινωνικής πολιτικής που έχει ανάγκη ο πολίτης που πλήττεται λόγω της κρίσης
• Την ενίσχυση των υποδομών για τα όμβρια
• Την οριστική λύση και ανάδειξη του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ως υπερτοπικού πόλου πρασίνου και αναψυχής
• Την προστασία του Ποικίλου Όρους
• Την ενίσχυση του πρασίνου σε αστικές περιοχές
Όλα τα προηγούμενα χρειάζονται ισχυρές αυτοδιοικητικές οντότητες με διοικητικούς και εποπτικούς μηχανισμούς, με υπηρεσίες αποκεντρωμένες που να αντιστοιχούν πληθυσμιακά στις απαιτήσεις των πολιτών, εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα ζωής για τον άνθρωπο, με παράλληλη ενίσχυση των δομών αλληλεγγύης και υποστήριξης, εξαλείφοντας κοινωνικά ρήγματα μνημονιακών καταστροφικών πολιτικών.
Η Δυτική Αθήνα των μεγάλων προκλήσεων μας ζητά να μην την προδώσουμε. Μας ζητά να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις στην Αγία Βαρβάρα, στους Αγίους Αναργύρους-Καματερό, στο Αιγάλεω, στο Ίλιον, στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη και στο Χαϊδάρι για ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας.

Με εκτίμηση
Αλέξανδρος Σαμόλης