Σελίδες

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ 
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ο Δήμος διεκδικεί αλλαγή του Νόμου για να ελαφρυνθούν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που υποχρεούνται να καταβάλλουν εισφορά «γης σε χρήμα».

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με τα πολιτικά κόμματα, με σκοπό να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να διευκολυνθούν περισσότερο οι ιδιοκτήτες οικοπέδων στο Καματερό (περιοχή του Άτταλου) που υποχρεούνται να καταβάλλουν εισφορά «γης σε χρήμα».
Υλοποιώντας τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου που ελήφθη μετά από πρόταση του Δημάρχου, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Δήμαρχο, Νίκο Σαράντη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Χριστόφορο Δανάκο και Γιάννη Γκολφινόπουλο, πήγε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στη Βουλή όπου είχαν προγραμματιστεί συναντήσεις με Βουλευτές του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ.
Οι συναντήσεις έγιναν διαδοχικά: με τον Βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη, τους Βουλευτές των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο και Μαρίνο Ουζουνίδη και τον Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Αμοιρίδη.
Ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων ζήτησαν τη στήριξη των πολιτικών κομμάτων στις προτάσεις του Δήμου για την εύρεση τρόπου ελάφρυνσης των κατοίκων. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου, κατατέθηκαν τρία αιτήματα:
Να τροποποιηθεί η ισχύουσα νομοθεσία ώστε να επιτρέπεται ο υπολογισμός της εισφοράς «γης σε χρήμα» να γίνει σε επίπεδα κατώτερα από τις αντικειμενικές αξίες.
Να αυξηθεί ο αριθμός των επιτρεπόμενων δόσεων για την πληρωμή της εισφοράς (από 6 σε 12 χρόνια συνολικά).
Να επιτραπεί η αναστολή για ένα χρονικό διάστημα των πληρωμών από τους κατοίκους.
Οι εκπρόσωποι και των τριών κομμάτων εξέφρασαν την κατανόηση τους για το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται εν μέσω της βαθιάς κρίσης και την ξεκάθαρη υποστήριξη τους στα αιτήματα του Δήμου.
Συμφωνήθηκε να γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ενέργειες που διεκδικούν την αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας ώστε να μπορεί ο Δήμος να υλοποιήσει τις παραπάνω προτάσεις του.
Αναμένονται οι συναντήσεις και με τα άλλα πολιτικά κόμματα, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις περαιτέρω ενέργειες και κινητοποιήσεις του Δήμου και των κατοίκων.