Σελίδες

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δήμαρχος Νίκος Σαράντης: «Τους στόχους μας αξίζει να τους παλέψουμε όλοι μαζί,
με σύμπνοια, συνεργασία, κοινή προοπτική».

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων – Καματερού έγινε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων του Δήμου. Απευθυνόμενους στους εργαζόμενους του Δήμου, ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης είπε:
«Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου η χρονιά που μόλις ξεκίνησε να είναι για όλους γεμάτη με υγεία και ευτυχία.
Εφοδιασμένοι με αισιοδοξία και δύναμη να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι κάθε δυσκολία που θα βρούμε μπροστά μας. Γιατί δυσκολίες και προβλήματα υπάρχουν πολλά στους καιρούς μας, αλλά έχουμε πιστεύω αποδείξει ότι όλοι μαζί πετυχαίνουμε να τα ξεπεράσουμε.
Εμείς και σεις μαζί, Διοίκηση, Δημοτικό Συμβούλιο και εργαζόμενοι, είμαστε η καρδιά του Δήμου και της πόλης μας. Από τη δική μας δουλειά εξαρτάται η ποιότητα στη ζωή, η καθημερινή εξυπηρέτηση, η κοινωνική προστασία των συμπολιτών μας.
Είναι μια μεγάλη ευθύνη αυτή για σας, αλλά είναι και ένα μεγάλο εφόδιο. Γιατί χωρίς εσάς τίποτε δεν θα λειτουργούσε σωστά στην πόλη και την προσφορά σας αυτή κανένας δεν δικαιούται να την υποτιμήσει.
Το βάρος του κοινωνικού κράτους, της προστασίας των οικονομικά αδυνάμων, έχει πέσει στις πλάτες του Δήμου. Λειτουργίες όπως οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το Βοήθεια στο Σπίτι, στηρίζουν χιλιάδες οικογένειες στην πόλη μας. Η καθημερινότητα των κατοίκων εξαρτάται από υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, η συντήρηση των υποδομών, το πράσινο. Στηρίζουμε τα σχολεία, τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες στην τοπική μας κοινωνία. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα για την τοπική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.
Στις ευθύνες αυτές ανταποκρίνεστε με φιλοτιμία, παρά τη μεγάλη μείωση που δέχτηκαν οι αποδοχές σας και τις σοβαρές ελλείψεις που δημιουργούνται πλέον σε προσωπικό, με το πάγωμα των προσλήψεων και τις φυσιολογικές συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων σας.
Για την φιλοτιμία σας αυτή και την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος σας, εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες εκ μέρους θεωρώ ολόκληρης της πόλης μας.
Από τη δική μας πλευρά, πιστεύω ότι διασφαλίζουμε το συμφέρον ολόκληρης της πόλης, του Δήμου και των εργαζόμενων με την εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου που έχουμε πραγματοποιήσει, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και να εκτελούμε το έργο μας. Ενώ παράλληλα είμαστε ανυποχώρητοι στο θέμα της εργασιακής σταθερότητας στο Δήμο και της προστασίας όλων των εργασιακών δικαιωμάτων.
Προτεραιότητα όλων μας και τη νέα χρονιά πρέπει να είναι η στήριξη των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες λόγω της κρίσης και των πολιτικών της λιτότητας. Δεν είναι στο χέρι μας, στις αρμοδιότητες ή στις δυνατότητες μας, να επιτύχουμε την κοινωνική δικαιοσύνη στην πόλη. Αλλά μια μορφή δικαιοσύνης είναι και η άμβλυνση των προβλημάτων, η στήριξη των αδυνάτων, η ενίσχυση των κοινωνικών παροχών. Η πράξη, η δράση έχουν άλλη σημασία και ποιότητα από τα απλά λόγια, και σε αυτό επιθυμώ να διακριθούμε, όπως νομίζω το καταφέρνουμε ως τώρα.
Τους στόχους μας αξίζει να τους παλέψουμε όλοι μαζί, με σύμπνοια, συνεργασία, κοινή προοπτική. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι και στο Δήμο και στην πόλη είναι πάρα πολλά αυτά που μας ενώνουν και που αξίζει να πετύχουμε και να υπερασπιστούμε. Το 2014 να είναι μια χρονιά που θα αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τις αξίες μας, την αλληλεγγύη, τη στήριξη των αδυνάτων, την σωστή λειτουργία των θεσμών, την προτεραιότητα του συλλογικού καλού απέναντι στο προσωπικό συμφέρον.
Γιατί οι αξίες που πιστεύουμε και υπηρετούμε συγκροτούν την αληθινή μας ταυτότητα και είναι τα υλικά με τα οποία χτίζουμε την προοπτική μας.
Τις πιο θερμές ευχές σε σας και τις οικογένειες σας για το 2014».