Σελίδες

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΕΟΠΥΥ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ( 02/12/2013 )

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
        ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΟΠΥΥ
          
Ο ΕΟΠΥΥ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ
Η ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΡΙΟ
                               ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΕ/Η
      Η Κυβέρνηση για να υπηρετήσει τις μνημονιακές επιταγές διαλύει τα πολυιατρεία ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και απολύει γιατρούς και εργαζόμενους.
Θα μετατρέψουν όσα πολυιατρεία δεν κλείσουν σε υποβαθμισμένες δομές με χαμηλού επιπέδου Υπηρεσίες υγείας, με οικονομική επιβάρυνση.
Η παράλληλη διάλυση του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος θα οδηγήσει αναγκαστικά σε
ιδιωτική ασφάλιση για όποιον αντέξει το κόστος. Οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας ανάλογα με το ¨πακέτο¨ ιδιωτικής ασφάλισης που θα μπορούν να πληρώσουν.
     Το δικαίωμα για δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας θα γίνει άπιαστο όνειρο για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.
ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ;
                                 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
1.ΕΟΠΥΥ βασική μορφή παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με δημόσιο χαρακτήρα και με λειτουργία παρόχου και αγοραστή υπηρεσιών υγείας.
2.Όχι στη συρρίκνωση ή κλείσιμο πολυιατρείων (σταθερή  δομή). Αντίθετα, λειτουργία τους σε διευρυμένο ωράριο, στελέχωση με ειδικότητες, πλήρη ανάπτυξη εργαστηρίων (αστικά κέντρα υγείας) κατανεμημένα με γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια. Ο οικογενειακός γιατρός λειτουργεί σε αρμονική συνεχή συνεργασία με πολυιατρείο και όχι σαν υποκατάστατο.
3.Πρόσβαση όλων στις δημόσιες δομές υγείας ανεξάρτητα από ασφαλιστική ικανότητα.
4.Όχι σε κλειστούς προϋπολογισμούς ΕΟΠΥΥ γιατί το μόνο που δημιουργούν είναι μεταφορά και άλλων οικονομικών βαρών στους ασφαλισμένους. Η παροχή υγείας είναι μια βασική κοινωνική προσφορά του κράτους στους πολίτες και όχι οικονομική διαδικασία προσπορισμού κερδών.
5.Όχι στη μεταβολή των εργασιακών σχέσεων των γιατρών που ήδη υπηρετούν υποαμειβόμενοι, ανασφάλιστοι και χωρίς συνταξιοδοτικό δικαίωμα, παρά τα 15-20 και πλέον έτη σταθερής εργασίας.
6.Ο ΕΟΠΥΥ είναι ήδη υποστελεχωμένος και χρειάζεται προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και όχι απολύσεις (άμεσες ή μέσα από διαθεσιμότητα).
ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/12/13

ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΕΛΙΝΑ (Καματερό) ΩΡΑ :19:00