Σελίδες

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η « Κοινωνική Συμφωνία » το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 στις 09:00 θα πραγματοποιήσει το 1ο Συνέδριο της, στο ξενοδοχείο Novotel (Μιχαήλ Βόδα 4-6, Αθήνα).

Αξίες όπως η Ελευθερία, η Ισότητα, η Δικαιοσύνη, η Αλληλεγγύης και η Εθνική Ανεξαρτησία, για εμάς είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ !!

Η Κοινωνική Συμφωνία ιδρύθηκε με στόχο να συμβάλει στην ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής της βίαιης λιτότητας και να αγωνιστεί για την έξοδο της χώρας απ’αυτή την πολύπλευρη κρίση.

Από την ίδρυσή της ξεκαθάρισε ότι:

Η Δημοκρατία και η Κοινωνία είναι υπεράνω των αγορών



Ο Ελληνικός Λαός είναι πάνω από τους κερδοσκόπους και τα παιχνίδια τους

Οι αγορές πρέπει να είναι εργαλείο στα χέρια της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας για την επίτευξη κοινωνικών και οικονομικών στόχων

Η προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ιδιαίτερα του δικαιώματος στην εργασία και στην ισότιμη πρόσβαση κάθε πολίτη σε βασικές κοινωνικές υπηρεσίες, αποτελεί προτεραιότητα

Η προστασία των δημόσιων αγαθών αποτελεί βασική αρχή

Οι ρίζες της βρίσκονται στις κοινωνικές θεωρίες του σοσιαλισμού και οι αξίες της στις έννοιες της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

Βασική της επιδίωξη είναι να εκφράσει και να συγκροτήσει μια νέα συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων στη βάση κοινών αξιών και πολιτικών θέσεων.

Μέσα από τις δύο Πανελλήνιες Συνδιασκέψεις της καθώς και τις ημερίδες που οργάνωσε, συνδιοργάνωσε ή συμμετείχε, η Κοινωνική Συμφωνία, ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις για να προωθήσει τους στόχους των προγραμματικών της θέσεων .

Η Κοινωνική Συμφωνία καλεί όλες τις Ελληνίδες και Έλληνες που έχουν τις ίδιες αγωνίες και προβληματισμούς με εμάς και ενστερνίζονται τις αρχές και αξίες μας να έρθουν κοντά μας, να ενωθούν μαζί μας, να οργανωθούν πανελλαδικά.

Για να υψώσουμε μαζί ασπίδα προστασίας απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση.

Για να δώσουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα ανατροπής.