Σελίδες

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

16-10-2013, ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ



Ψήφισμα για την δολοφονία του Π. Φύσσα και την εγκληματική δράση της Χ.Α υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ακολουθεί η ομιλία του Δημάρχου στο Δ.Σ. και το ψήφισμα που υιοθετήθηκε.

Ομιλία Δημάρχου Νίκου Σαράντη:
Η εγκληματική δράση της Χ.Α. ήταν από χρόνια γνωστή στην κοινωνία μας. Οι επιθέσεις κατά μεταναστών αλλά και κατά Ελλήνων αντιφασιστών ή συνδικαλιστών τα τελευταία χρόνια είναι εκατοντάδες. Σε κάποιες από αυτές δεν θρηνήσαμε θύματα μόνον από τύχη. Πολλοί λοιπόν είχαν προειδοποιήσει για την ανάγκη να μπει ένα φρένο στη φασιστική και ρατσιστική βία. Δυστυχώς άργησαν να εισακουστούν.
Τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας και η ενίσχυση των ακροδεξιών αντιλήψεων στη χώρα μας αντανακλούν αναμφισβήτητα και τις συνέπειες της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι υποτιμούμε τις πολιτικές και ιδεολογικές ρίζες του φασισμού. Η σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας είναι γεμάτη δύσκολες μέρες, μέσα στον 20ο αιώνα έχουμε περάσει κάτω από δυο ακροδεξιές δικτατορίες, έχουμε την ιστορική εμπειρία της δράσης παρακρατικών συμμοριών αλλά και των ταγματασφαλιτών συνεργατών των Ναζί στην κατοχή.
Αλλά το πρωτοφανές φαινόμενο της τόσης ενδυνάμωσης μιας οργάνωσης με ξεκάθαρα νεοναζιστικές αναφορές συνδέεται άμεσα με την κοινωνική περιθωριοποίηση ολόκληρων ομάδων του πληθυσμού, με την προσωπική απόγνωση στην οποία καταλήγουν οι άνθρωποι όταν νιώθουν ότι δεν υπάρχει κανένας που να ενδιαφέρεται για αυτούς.
Η ενδυνάμωση του νεοναζισμού στην πατρίδα μας αποτελεί άλλη μια εκδήλωση της κρίσης εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς. Στη συγκυρία αυτή καλούμαστε όλοι, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη των ρατσιστικών και φασιστικών ιδεών, να βρούμε τρόπους ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και ανανέωσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στην οργανωμένη πολιτεία και τη λειτουργία της δημοκρατίας μας.
Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης και η ενδελεχής διερεύνηση όλων των σκοτεινών πτυχών της δράσης της Χ.Α. και κάθε ποινικού αδικήματος που έχει διαπραχθεί από μέλη της, αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στη Δικαιοσύνη για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Καταδικάζουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλος της Χ.Α.
Καταδικάζουμε όλα τα περιστατικά εγκληματικής δράσης της Χ.Α. που έχουν προηγηθεί, τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, την δολοφονική απόπειρα εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, τις επιθέσεις εναντίον αντιφασιστών πολιτών και μελών αριστερών οργανώσεων.
Από τη δράση της Χ.Α. αποδεικνύεται ότι ο πολιτικός ρόλος της, παρά τις δήθεν «αντισυστημικές» ρητορείες της, είναι ρόλος αντιλαϊκός, ενάντια στα δίκαια των εργαζομένων, ενάντια στους αγώνες και τα δικαιώματα τους, ενάντια στις πολιτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Καλούμε τους συμπολίτες μας, όλους τους μαζικούς και κοινωνικούς φορείς και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες να απομονώσουν τους εκφραστές του ναζισμού και να μην επιτρέψουν την εκδήλωση της εγκληματικής δράσης τους στην πόλη μας.
                                                                                                 ψηφισμα
σιγαTOYΔΗΜΟΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
TAKTIKHΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 15ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗ 2013
Το δημοτικό συμβούλιο Αγίων Αναργύρων-Καματερού καταδικάζει την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τη φασιστική ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.
Οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών, η δολοφονική απόπειρα εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, μελών του ΚΚΕ, στο Πέραμα, η στυγνή δολοφονία του Π. Φύσσα, επιβεβαιώνουν την εγκληματική δράση της Χ.Α. που έχει στόχο να τρομοκρατήσει όποιον σηκώνει κεφάλι, όποιον παλεύει για τα δικαιώματα του.
Η Χ.Α. σηκώνει κεφάλι και στην περιοχή μας όπως αποδεικνύεται και από τα περιστατικά στο Καματερό: στο 1ο Λύκειο με την επίθεση και τις συνεχείς απειλές σε μαθητή μέλος της ΚΝΕ και τη μαζική καταστροφή προπαγανδιστικού υλικού για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο, ο ρόλος που καλείται να παίξει σήμερα αυτή η ναζιστική συμμορία: είναι η υπεράσπιση των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών, του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που θέλει τους εργαζόμενους σκλάβους με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα.
Είναι τσιράκια τους συστήματος, εχθροί του λαού, εχθροί κάθε λαϊκής διεκδίκησης. Απέναντι στις λαϊκές διεκδικήσεις υψώνουν δολοφονικά όπλα και αντιδραστικές θεωρίες.
Καλούμε το λαό των Αγίων Αναργύρων-Καματερού, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τη νεολαία, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους, να προστατεύσουν το λαό από το ναζιστικό δηλητήριο και τη δράση τους.
Έξω οι φασίστες από τα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.
Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι καταδικάζουμε την ιδεολογία και τη δράση της Χ.Α. και δεσμευόμαστε να απομονώσουμε κάθε έκφραση της στο δήμο μας.